Boeren blijven ons bezighouden!

Terugblik…

Zo af en toe kijken wij samen met u terug in een eerder geschreven artikel, dat te maken heeft met de activiteiten van de Jac. Gazenbeekstichting.

De bedoeling van de redactie is, om deze artikelen – met bronvermelding – te publiceren op ons weblog, al dan niet voorzien van oude en/of nieuwe foto’s.

Herinnering van 30 jaar geleden over de Werkgroep Boerenbehoud

Heel typisch is het wel, dat wij als stichting – nu inmiddels alweer 30 jaar later – ons weer bezighouden met het lot van onze boeren, dat kan nooit toevallig zijn. Het is en blijft een ingewikkeld probleem en de werkelijkheid zit ook heel wat gecompliceerder in elkaar dan menigeen denkt.
Men zal ook vandaag in 2023 meer moeten luisteren naar en praten met de mensen uit het gebied zelf.
Alle vooruitgang komt van onderaf(democratie) en niet van bovenaf(dictatuur), alleen dan zie ik wel lichtpuntjes!
Lees ook: De vooruitziende blik van Reijer Brons(†) uit Terschuur

De betreffende verhalen over onze Werkgroep Boerenbehoud,  zijn inmiddels alweer 30 jaar geleden gepubliceerd in de diverse media van het jaar 1993.

In het blad “De Veluwenaar” 2e jaargang – nummer: 1 – 1994  zijn een aantal artikelen samengevoegd op twee middenpagina’s  en dan nu dus ook op ons weblog “De Veluwenaar”!

Knipselkrant van artikelen "Boerenbehoud" - Archief ©Jac. Gazenbeekstichting

Knipselkrant van artikelen “Boerenbehoud” – Archief: ©Jac. Gazenbeekstichting

Lees ook: Botte bijl begraven en vertrouwen boeren winnen – 2 delen

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/10/09/minister-bukman-krijgt-noodkreet-overhandigd/