Veluwse stemmen in Den Haag

Een gesprek op hoog niveau….

Afgelopen dinsdag 3 oktober waren Fransien en ik uitgenodigd door Willemien Vreugdenhil (programma Regio Deals Ministerie Binnenlandse Zaken(BZK). Deze ontmoeting vond plaats bij het ministerie van BZK op de Turfmarkt in Den Haag.

Het 36 verdiepingen hoge gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Turfmarkt in Den Haag - Foto: ©Louis Fraanje

Het 36 verdiepingen hoge gebouw van het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Turfmarkt in Den Haag – Foto: ©Louis Fraanje

Naar Den Haag

In het kader van de Regio Deal aanvraag voor de Veluwe (vijfde tranche), waren Fransien en ik van de Jac. Gazenbeekstichting, samen met natuurboer Marcel van Silfhout, bekend van GraanGeluk, uitgenodigd om beiden onze stem met betrekking tot de Veluwe te laten horen.
Dus met de trein naar Den Haag, want zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen en uiteraard hebben we hierbij ons beste Veluwse beentje voorgezet, dat kunt u begrijpen.

De hele groep bij elkaar; v.l.n.r Dianne Nijland (programma manager Veluwe op 1),Boudewijn Brandwijk (Ministerie OCW), Louis en Fransien Fraanje,(Jac. Gazenbeekstichting), Willemien Vreugdenhil (programma Regio Deals Ministerie BZK), Edith Scholte (Regio Deal Veluwe), Jan Bosch (Provincie Gelderland, Regio Deal Veluwe), Marcel van Silfhout (GraanGelukkige Boer), Ralph Kohlmann (opsteller propositie Regio Deal Veluwe vijfde tranche). - Foto: ©Ministerie(BZK)

De hele groep bij elkaar; v.l.n.r Dianne Nijland (programma manager Veluwe op 1), Boudewijn Brandwijk (Ministerie OCW), Louis en Fransien Fraanje,(Jac. Gazenbeekstichting), Willemien Vreugdenhil (programma Regio Deals Ministerie BZK), Edith Scholte (Regio Deal Veluwe), Jan Bosch (Provincie Gelderland, Regio Deal Veluwe), Marcel van Silfhout (GraanGelukkige Boer), Ralph Kohlmann (opsteller propositie Regio Deal Veluwe vijfde tranche). – Foto: ©Ministerie(BZK)

Boer en natuur

We hebben in Den Haag heel duidelijk aangegeven, dat we de boeren niet weg moeten jagen, maar hen juist erbij moeten betrekken, als wij de natuur en cultuur van de Veluwe willen behouden!
Dus niet altijd en alleen maar over natuur praten, maar een gevarieerd Veluws landschap, waarin de boer in evenwicht met de natuur, zijn bedrijf kan blijven uitoefenen!

 Het uitzicht vanaf de 36e etage, over een deel van Den Haag - Foto: ©Louis Fraanje

Het uitzicht vanaf de 36e etage, over een deel van Den Haag – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Na afloop zijn we samen met de anderen nog even naar de hoogste verdieping (36e etage) gegaan en genoten van het schitterende uitzicht over Den Haag en omstreken, al voelen wij ons uiteraard meer thuis op de Veluwe.
We waren na afloop best wel moe, maar ook voldaan, zeker ook omdat we onze ‘stem van de Veluwe’ konden laten horen in Den Haag!

Lees ook: https://graangeluk.nl/ni

*******************************************************************************************************************************

Boer en natuur…  een samenspel!

Een prachtig voorbeeld van deze Veluwse boer Marcel van Silfhout uit Bennekom! Een post die ik ook in juni op mijn facebook plaatste, maar het blijft actueel en het blijft – letterlijk en figuurlijk – ook broodnodig!
Super, dit is akkerbouw zoals de Schepper het bedoelde!!!
Wat een prachtig portret van inspirerende graanboer Marcel Van Silfhout en van de agro-ecologische graanvelden van zijn GRAANGELUK. Klik op de afbeelding voor meer…

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/10/06/veluwse-stemmen-in-den-haag/