1937 Evert Jan (Evert) Veenenendaal 2023

Bericht van overlijden!

Na een kort maar ernstig ziekbed is op  donderdag 31 augustus 2023  een oude bekende natuurvriend  Evert Jan ( Evert) Veenendaal uit Ede op 86 jarige leeftijd overleden.

Jarenlang was Evert Veenendaal portier bij de ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en regelmatig spraken wij elkaar bij de ingang van het Park of elders in de natuur, of soms zomaar op straat in Ede.
Die gesprekken gingen dan meestal over de natuur, de dieren, de mensen van het ‘Groene Gilde’ en fotografie, want Evert was ook een verwoed natuurfotograaf.
In zijn vrije tijd zwierf hij vaak alleen met zijn camera over de Hoge Veluwe, maar je kon hem ook regelmatig op het Planken Wambuis vinden of elders in de bossen rondom Ede.

Een roedel edelherten in bastgewei - Foto: ©Evert Veenendaal

Een roedel edelherten in bastgewei – Foto: ©Evert Veenendaal

Oude garde

Evert was een echt natuurmens en fervent fotograaf, die ook met de filmcamera goed overweg kon, iemand met oog voor het wild en voor detail, waarbij weinig hem ontging!
Maar… vooral de laatste jaren ook heel erg bezorgd over zijn vrouw, die hij met veel liefde en zorg omringde.
Weer een van de oude garde, die ons voor is gegaan, de zoveelste in de rij van oude makkers op de Veluwe. Evert werd 86 jaar oud.
Wij wensen zijn vrouw Nel, zus Geertje en verdere familie veel sterkte toe!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/09/06/1937-evert-jan-evert-veenenendaal-2023/