Moeilijke wegen en mooie bestemmingen!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Vaak leiden de moeilijkste wegen, naar de mooiste bestemmingen…

Als je ouder wordt, dan kijk je nog weleens achterom oftewel je werpt een terugblik op je verleden. Ongetwijfeld zult u dat ook wel gedaan hebben of soms nog doen en dan misschien wel hoofdschuddend of met een glimlach terugkijken.

Vanzelfsprekend

Wat was je vaak jong en onbezonnen, of soms al ouder en nog niet wijzer, maar je ging het ‘levenspad’ zoals jij dacht dat het moest gaan, ook al waren er oneffenheden of obstakels, je ging.
Niet altijd was het allemaal zo ‘vanzelfsprekend’ en liep het als een trein, nee… zeker niet.
Dan bleek het later toch, ondanks alle goede voornemens, niet de goede keus te zijn geweest en kreeg je – letterlijk en figuurlijk – de kous op de kop.

Een eenzame zandweg op de Veluwe met een schitterende wolkenlucht - Foto: ©Louis Fraanje

Een eenzame zandweg op de Veluwe met een schitterende wolkenlucht – Foto: ©Louis Fraanje

Bestemming bereikt

Toch komen er momenten in je leven dat je merkt, dat die moeilijkheden en tegenslagen, je sterker maken en weerbaarder en je vaak ‘onbewust’ een bepaalde richting op sturen.
Maar als je er dan eens echt bij stilstaat en ook goed over na gaat denken, dan worden heel veel dingen soms ineens duidelijk en lijkt het wel of die dichte deur opeens wijd open zwaait.
En ondanks dat die weg er naartoe misschien niet gemakkelijk was of soms zelfs onmogelijk leek, bereikte je jouw bestemming, een bestemming die je nooit verwacht had of zelfs van durfde dromen!

*******************************************************************************************************************************

Gedachten van een natuurmens

Waarom zou ik niet gerust voor mijn geloofsovertuiging uit mogen komen, als anderen dat ook doen met hun overtuiging, het is toch niet iets om je voor te schamen?
Ik geloof in God en voel mij hierdoor verbonden met de natuur als Schepping van Hem, dat geeft mij een dankbaar gevoel naar Hem toe, een gevoel ook dat verankerd ligt in de Schepping!

Ik ben misschien ook wel een beetje een eigenzinnig type, die je niet moet gaan vertellen hoe het moet, behalve dan mijn eerbied en respect voor mijn Schepper, die boven alles staat!

Buiten in de vrije natuur zien wij de grootsheid van de Schepping, met alle respect voor de Schepper! - Foto: ©Fransien Fraanje

Buiten in de natuur zien wij de grootsheid van de Schepping, met alle respect voor de Schepper! – Foto: ©Fransien Fraanje

Respect en drijfveer

Ik ben altijd een vrijbuiter geweest en was als jongetje al veel in het bos. Er rolde dan thuis van alles uit mijn broekzakken: uilenballen, eikels of een dode muis. Ik houdt van het pure van de natuur en van het gewone volk. Ik heb er echt helemaal niks mee als mensen zich anders voordoen dan dat ze in wezen zijn. Niks geen ‘kouwe druktes’, doe maar gewoon, met beide benen op de grond, mens zijn op deze aarde, niets meer en niets minder! –
Ook de ‘oeverloze discussies’ tussen mensen heb ik totaal niets mee, want… de meeste discussies monden vaak uit in een redetwist of ruzie, omdat iemand ‘zijn’ gelijk wil halen of krijgen!

Zonsopkomst op de Veluwe - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Zonsopkomst op de Veluwe – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Zwerven en schrijven

Ik zwerf graag samen met mijn vrouw Fransien en onze camera’s door de natuur, wij zien daarin de grootsheid van de Schepping en om mijn Schepper hierin te eren!
Een goede vriend schreef eens: “We zijn geroepen om vast te houden aan het Woord van de Heer, in elk opzicht. Het werelds denken is elke dag een verleiding en verzoeking!”

Bijna dagelijks schrijf ik voor ons drukbezochte weblog en publiceren wij schitterende foto’s en filmpjes. We hopen de verhalen ‘bij gezondheid’ nog lang te kunnen blijven doorgeven.

Ik ben vervlochten met de natuur en voel mij mede hierdoor ook sterk verbonden met die grote Schepper, die dit alles aan ons geschonken heeft om er goed, liefdevol en met respect mee om te gaan, dat is mijn drijfveer, niks meer en niks minder!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/08/12/moeilijke-wegen-en-mooie-bestemmingen/