Zomaar wat zwerven Deel 148

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Woensdag 28 juni 2023 – “Een komisch natuurmoment”

Daar sta je dan als wild zwijn te kijken, naar een paar geweistangen, die heen en weer bewegen in het hoge gras, wat moet je daar nou mee?
Zou het zwijn dat misschien gedacht hebben, toen hij aan kwam rennen en ineens vol in de remmen moest? Want daar vlak voor hem, stond ineens een groot edelhert dat gewoon rustig aan het grazen was. Is dat even schrikken? Of toch niet… dit zal natuurlijk wel vaker plaatsvinden, maar nu konden wij het ook meemaken en vastleggen, om anderen er ook van te laten meegenieten!
Wel even een komische situatie als je zoiets recht voor je in het veld ziet gebeuren, dat kan ik u wel vertellen! Geniet ervan!

Daar sta je dan als wild zwijn te kijken, naar een paar geweistangen – Foto: ©Louis Fraanje

Daar sta je dan als wild zwijn te kijken, naar een paar geweistangen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Donderdag 29 juni 2023 – “Van zonsondergang naar een vlammend avondrood”

Vanavond om 22.00 uur konden we vanaf onze galerij op de zevende verdieping weer genieten van een schitterende zonsondergang en vervolgens van een vlammend goudgeel avondrood.

Verwondering

Na een toch wel heerlijke zomerse donderdag, werd het vanavond wat frisser en kregen wij als extra nog een fantastische afsluiter, waar wij met volle teugen van hebben genoten.
Onze verwondering blijft over de grootheid van de Schepper! 🙏

Een schitterende zonsondergang en vervolgens van een vlammend goudgeel avondrood - Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterende zonsondergang en vervolgens van een vlammend goudgeel avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Vrijdag 30 juni 2023 – “Onverwachtse ontmoeting in het groen”

Afgelopen week waren Fransien en ik, samen met haar tweelingzus Jeannet le Poole op de Hoge Veluwe.
Het was echt een mooie zomeravond om eens heerlijk door het Park te zwerven, niet altijd heb je het geluk dat je zomaar ineens ‘oog in oog’ komt te staan met het wild, maar vanavond hadden we dat wel.

Onverwachtse ontmoeting in het groen met een hinde en haar kalfje - Foto: ©Louis Fraanje

Onverwachtse ontmoeting in het groen met een hinde en haar kalfje – Foto: ©Louis Fraanje

Hinde en kalf

Speurend tussen bomen en struiken door, om maar een glimp op te kunnen vangen van het wild en dan… geheel onverwachts staat daar tussen het groen, een hinde met haar kalf van de bosbessen te snoepen. Dan ben je toch de koning te rijk, bij zo’n prachtig tafereel, dat is genieten in optima forma!

*******************************************************************************************************************************

Zondag 2 juli 2023 – “Rozengeur en maneschijn”

Als je goed om je heen kijkt, dan kan het eigenlijk niemand ontgaan zijn, dat overal – ondanks alle negatieve verhalen – de rozen zo prachtig bloeien, de kleuren en geuren van rozen zijn overweldigend, zo mooi. In allerlei soorten en kleuren kom je ze tegen, dus let er eens op, zou ik zeggen.

Rozen zijn eeuwenoude bloemen en ze laten de romantiek steeds weer herleven - Foto: ©Louis Fraanje

Rozen zijn eeuwenoude bloemen en ze laten de romantiek steeds weer herleven – Foto: ©Louis Fraanje

Liefde en romantiek

Rozen zijn eeuwenoude bloemen en ze laten de romantiek steeds weer herleven in onze tuinen, binnenplaatsjes en balkons, overdag of zelfs in de maneschijn!
Daarom vandaag op deze eerste zondag in juli, deze prachtige rozen voor de mensen die hun geliefde man, vrouw, zoon of dochter verloren hebben, of zij die alleen door het leven moeten gaan.
En… niet te vergeten, voor hen die het echt moeilijk hebben in deze gebroken wereld, speciaal dus “Voor jou…” en geniet ervan, zou ik zeggen.
Bovenal is en blijft er een God, die over Zijn kinderen waakt, als een Goede Herder over Zijn schapen, dus ook “Voor jou…”!🙏

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 149

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/07/13/zomaar-wat-zwerven-deel-148/