Zomaar wat zwerven Deel 146

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Woensdag 21 juni 2023 –  Zingende merel als natuurlijke wekker op de langste dag!

Dat is natuurlijk het allermooiste voor een buitenman, om gewekt te worden door een zingende merel, puur natuur in al haar facetten.
In onze lawaaierige maatschappij valt zoiets nauwelijks meer op, we kijken op onze digitale klok of iPhone, die een jolig deuntje naar wens laat horen. Dat noem ik dan maar even voor het gemak, een voor geprogammeerde levenstijl.
Och… als anderen daar gelukkig mee zijn, is dat ook prima, maar die is aan mij niet besteed, ik hou van het onverwachtse moment, zoals deze zingende merel, daar wordt ik nou gelukkig van.
Dan kun je er weer tegen op de langste dag als vandaag!
(Helemaal onderaan kun je de merel live horen en zien!)

Zingende merel als natuurlijke wekker op de langste dag - Foto: ©Louis Fraanje

Zingende merel als natuurlijke wekker op de langste dag – Foto: ©Louis Fraanje

Onverwachtse ontmoeting onderweg

Vanmorgen zijn Fransien en ik al vroeg op onze Harley Trapson gestapt, omdat we naar het Medisch Centrum in Lunteren moesten om een Echo te maken bij Fransien haar sleutelbeen, omdat ze in Ede te druk waren. Het bleek een soort van irritatie te zijn, dus er moet nog iets aan gesleuteld worden!

Als we daarna nog maar net Lunteren uit zijn, komen we op de Klomperweg bij de Klomperhoek, broer Gert tegen, die ook al vroeg in Ederveen een bezoekje aan de dokter had gebracht.
Ja als je de vijftig gepasseerd bent, krijg je dat er allemaal gratis bij, maar we mogen zeker niet mopperen.
Dus hebben we effe gezellig bijgepraat en alle wederwaardigheden des levens, de revue laten passeren en wat denk je? Komt onze zus Betsie langsfietsen, nou ja… dan stop je natuurlijk als je je jongere broertjes ziet staan.

Onverwachtse ontmoeting onderweg in Lunteren - Foto: ©Fransien Fraanje

Onverwachtse ontmoeting onderweg in Lunteren – Foto: ©Fransien Fraanje

Gouden momenten

Kijk, dat bedoel ik nou met dat ‘onverwachtse moment’, dat je elkaar zomaar spontaan op de weg ontmoet en daar hou ik nou zo van, effe ‘biepraoten’ op z’n Veluws, dat zijn de ‘gouden’ momenten in een mensenleven!

Van zonsondergang naar een gouden avondrood

Vanavond om 22.05 uur konden we vanaf onze galerij op de zevende verdieping weer genieten van een schitterende zonsondergang en vervolgens kleurde de avondhemel prachtig goudgeel en rood.

Van zonsondergang naar een gouden avondrood - Foto: ©Louis Fraanje

Van zonsondergang naar een gouden avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

Afsluiter

Na een heerlijke zonnige ‘langste’ dag, was dit vanavond een fantastische afsluiter, waar wij met volle teugen van hebben genoten en mede ook daarom blijven we ons verwonderen over de grootheid van de Schepper! 🙏

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 147

*******************************************************************************************************************************

Bekijk en beluister ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/07/06/zomaar-wat-zwerven-deel-146/