Oog in oog met een 6-ender

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Wildspeuren met camera en kijker…

Zo zit je een aantal uren aan de rand van het bos, al speurend met je kijker over de open vlakte en dan ineens zie je wat bewegen in het hoge gras. De spanning stijgt, want de golvende bewegingen voorspellen dat er wild in aantocht is.

Geduldig wachten

Al verschillende avonden had ik hier gezeten, maar tevergeefs, geen enkele keer had de reebok, een 6-ender, zich laten zien.
Het begon al te schemeren, maar… nu was er toch beweging en het kwam dichterbij, nou dan ben je echt tot het uiterste gespannen. Zou hij zich vandaag laten zien?
.
En even later staat de reebok met zijn kop overdwars voor mij. – Foto: ©Louis Fraanje

En even later staat de reebok met zijn kop overdwars voor mij. – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog

De camera staat op scherp, net als de fotograaf en dan… ineens komen de prachtig geparelde stangen van de bok boven het gras uit en even later staat hij met zijn kop overdwars voor mij.
De camera klikt en tegelijkertijd draait hij z’n kop in de richting van het geluid en dan staan we secondenlang ‘oog in oog’ en als ik dan toch maar afdruk, is de idylle voorbij en gaat de bok er als een speer vandoor.
.
Zo staan we secondenlang ‘oog in oog’ – Foto: ©Louis Fraanje

Zo staan we secondenlang ‘oog in oog’ – Foto: ©Louis Fraanje

De aanhouder wint

Helaas… maar eindelijk had ik geluk en kon ik beide momenten vastleggen op de gevoelige plaat, de aanhouder wint en wordt uiteindelijk alle moeite dan toch beloond.
Dan ben je zo gelukkig als een klein kind, dat kan ik u wel vertellen, hoe raar dat misschien ook mag klinken, maar dat is nou juist dat aparte gevoel bij ons natuurliefhebbers!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/06/01/oog-in-oog-met-een-6-ender/