Zomaar wat zwerven Deel 143

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 13 mei 2023 – “Onverwachte ontmoeting onderweg!”

Vanmiddag waren Fransien en ik op onze Harley Trapson onderweg naar Barneveld, toen we geheel onverwacht op de Postweg tussen het Walderveen en Lunteren, een oude bekende tegenkwamen.
Het bleek Henk de Rooy, de overbekende redacteur van de Lunterse Krant, nu ‘vliegende kiep’ op de fiets, want Henk de Rooy en de Lunterse Krant dat is eigenlijk een twee-eenheid, al doet hij het momenteel wel wat kalmer aan.
Nu is het Theo van den Berg, die het grootste deel van de redactie van de Lunterse Krant voor zijn rekening neemt en niet te vergeten Willem de Frel en nog enkele anderen uiteraard!

– Foto: ©Fransien Fraanje

Ouwe jongens… krentenbrood

Henk en ik kennen elkaar al vele jaren, dus was het vanmiddag ook weer eventjes ‘Ouwe jongens, krentenbrood” dat kun je begrijpen. Hij was op de fiets de bekende evenementen langs aan het rijden, want het was vandaag Nationale Molendag en overal draaiden onze prachtige molens en waren allerlei nevenactiviteiten en daar moest over geschreven worden.
Henk was gestart bij de Doesburgermolen in Ede en vandaar via molen De Hoop in Lunteren, naar de Walderveense Molen gefietst en was nu op weg naar zijn laatste stop, de Old Timerdag in Ederveen.

Gezellig

Maar… het was weer effe ouderwets gezellig en dus maakte Fransien er ook snel even een plaatje van, ondanks dat het autoverkeer soms rakelings langs ons heen scheurde. Nee… de tijd van vroeger, de rust etc… , nou nee… dat is er tegenwoordig niet meer, iedereen heeft haast en nog eens haast! Toch hebben we met z’n drietjes uiteraard genoten van deze ontmoeting onderweg!

*******************************************************************************************************************************

Zaterdag 13 mei 2023 – “Oog in oog met een reegeit”

Op diezelfde zaterdag  zat ik ‘s avonds ergens verscholen tussen de struiken in de berm van een bospad, met voor mij een groot open stuk grasland, waar regelmatig reeën komen.

Reegeit

Zo zat ik een tijdlang wat voor mij uit te staren en wat in gedachten verzonken, toen plotseling een reegeit uit de dekking kwam en in het hoge gras zich te goed deed aan al dat lekkers.
Reeën zijn fijnproevers, dus werd er tussen de hoge grashalmen naarstig gezocht naar lekkere wilde kruiden en bloemen.

Oog in oog met een reegeit – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog met een reegeit – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog

Het ree kwam alsmaar meer mijn kant op, tot ze op steenworp afstand bleef staan en wij een kort ogenblik ‘oog in oog’ stonden, maar ze bleek gelukkig geen gevaar in mij te zien en ging even later onverstoorbaar verder.
Een schitterend natuurmoment dat zo’n avond-aanzit tot een feest maakt en ongemerkt kon ik haar vastleggen op de gevoelige plaat!

*******************************************************************************************************************************

Zondag 14 mei 2023 –  “Rondje met de Heitrappers”

Op zondagmiddag hebben we onze stalen ros bestegen en een rondje gemaakt langs ‘s Heeren wegen, een heerlijk briesje onderweg, bracht ons langs heg en steg.
Met de natuur zomaar om de hoek van de deur, ga je zonder veel gezeur en fiets je telkens weer vrolijk en blij, door onze eigen omgeving, ik en jij.

Bloeiend Binnenveld

Telkens weer is het een feest om met de Harley Trapson door het Binnenveld te peddelen en iedere keer is het toch ook weer anders. Zo stonden we voor een houten hek bij de Grift aan de Werftweg en achter ons bloeide weelderig het gele koolzaad. Dat vraagt om een plaatje, dachten wij en een aardige meneer op de brug was wel bereid om ons op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het houten hek bij de Grift aan de Werftweg en achter ons bloeide weelderig het gele koolzaad - Foto: ©Louis Fraanje

Het houten hek bij de Grift aan de Werftweg en achter ons bloeide weelderig het gele koolzaad – Foto: ©Louis Fraanje

Voorjaarsconcert

Kijk… dat is nou genieten in de meest ruime zin van het woord, met op de achtergrond de geluiden van kievit, grutto, tureluur en wulpen, die speciaal voor ons een voorjaarsconcert ten gehore brachten. (Helaas niet op band).
Om blij en gelukkig van te worden en uiteraard om dit plezier met anderen te kunnen en mogen delen. Met 25 kilometer op de teller en de groeten van de Heitrappers!

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 30 mei 2023   –  Komische ontmoeting met een zwanengezinnetje

De natuur is één grote kraamkamer.
Dat ondervinden de natuurliefhebbers Louis en Fransien Fraanje nu dagelijks als zij samen de natuur intrekken, zo ook gisteren toen er ergens in een beek, moeder knobbelzwaan met haar vijf kleintjes, net terug kwam van een zwemrondje in de buurt, blijkbaar wilde ze even uitrusten op de slootkant.

Een komisch en tegelijk schitterend natuurmoment. – Foto: ©Louis Fraanje

Een komisch en tegelijk schitterend natuurmoment – Foto: ©Louis Fraanje

Komisch

En terwijl het kleine gezinnetje naar de kant zwom, kwam er tussen de beschermende vleugels van moeder, nog een klein kopje tevoorschijn van een jong dat waarschijnlijk stiekem op moeders rug was geklommen.

Lees ook: Zomaar wat zwerven Deel 144

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook dit korte filmpje van Fransien:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/05/31/zomaar-wat-zwerven-deel-143/