Klok vooruit dan extra opletten voor overstekend wild!

Vanaf dit weekend moet men bij het autorijden extra opletten!

Aankomende zondag gaat de klok een uur vooruit, van de winter- naar zomertijd.
Dit is komende nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart, dan gaat om 02.00 uur ‘s nachts de zomertijd in, en hiermee gaat dan tegelijkertijd de klok een uur voorruit!

Het beroepsverkeer dat ’s morgens en ’s avonds op de weg zit, heeft te maken met een verhoogde activiteit van overstekend wild. Dieren kennen geen zomer en wintertijd, dat is iets van mensen.
Mede daarom is het risico van een aanrijding met wild groter. Wees dus extra alert en matig uw snelheid!

Overstekend wild - Foto: ©Robert-Jan Asselbergs

Overstekend wild – Foto: ©Robert-Jan Asselbergs

Let extra op

Daarom kan het gebeuren dat een ree, hert of zwijn dat op zoek is naar voedsel, zomaar de weg oversteekt. Let dus deze dagen extra op, vooral op de Veluwe. Hun biologische klok werkt anders dan de onze.
De nachtmerrie van iedere automobilist, die onderweg een wild dier op zijn motorkap of in zijn grille krijgt. Niet altijd is een aanrijding met een plotseling overstekend wild dier te voorkomen. Maar… door uw snelheid te verlagen en uw opmerkzaamheid te verhogen, vooral op de provinciale wegen, voorkomt men veel leed!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/03/25/klok-vooruit-dan-extra-opletten-voor-overstekend-wild/