Moeflons behouden voor de toekomst!

Laat de moeflon blijven…

Hoe lang moet het nog duren, voordat de moeflon beschermd gaat worden? Blijkbaar vind men het niet zo belangrijk om dit prachtige dier te behouden voor de toekomst en blijft men net zo lang discussiëren totdat er geen moeflon meer over is.
Straks is dit prachtige dier verdwenen en kunnen we zeggen: “Het was…”

Twee prachtige moeflonrammen in de bosrand op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Twee prachtige moeflonrammen in de bosrand op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Absurd

Blijkbaar kiest men in het geval van de moeflon, liever voor een roofzuchtig dier als de wolf, dan dat men ook maar iets wil doen voor de bescherming van de moeflon. En het steeds geopperde verhaal dat de moeflon een exoot is en daarom domweg uitgemoord mag worden door diezelfde wolf, is een absurde gedachte, want hoeveel exoten lopen er niet rond in onze natuur?

********************************************************************************************************************************

Vereniging De Moeflon

Samen met anderen, zoals Vereniging De Moeflon zullen wij ons inspannen voor het lot van de deze prachtige en nuttige dieren.

Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,-  per kalenderjaar.

Meer info: Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/03/21/moeflons-behouden-voor-de-toekomst/