Zwervend langs het wildspoor Deel 45

Een stoere 6-ender in het Rauwe Veld…

Ook al is het momenteel allemaal wat kaal en troosteloos om te zien in het Rauwe Veld, er valt evenwel toch nog veel te beleven, want het gebied is voor de reeën nog best wel aantrekkelijk, al is er op dit moment weinig echte dekking aanwezig, waarin zij zich terug kunnen trekken.

Ook de afgelopen week was het weer raak, want als ik op ons bekende plekje ga kijken, zie ik een prachtige 6-ender reebok in de bosrand staan en direct naast hem zit een reegeit.

De 6-ender lijkt van opzij nog mooier met zijn prachtige bastgewei – Foto: ©Louis Fraanje

De 6-ender lijkt van opzij nog mooier met zijn prachtige bastgewei – Foto: ©Louis Fraanje

Oog in oog

Misschien heeft het er iets mee te maken, dat ik en soms ook wel Fransien, hier regelmatig komen, ik durf het niet te zeggen, maar de reeën kijken vaak wel even op als ze ons uiteindelijk ontwaren, maar… ze gaan er niet meteen vandoor.
Dat ‘oog in oog’ staan met het wild, geeft ons een gevoel van verbondenheid met de dieren, een heel bijzonder ‘iets’ is dit voor buitenmensen zoals wij. En natuurmensen die op dezelfde ‘golflengte’ zitten als ons, zullen dat zeer zeker herkennen en beamen.

Het ‘oog in oog’ moment geeft een gevoel van herkenning – Foto: ©Louis Fraanje

Het ‘oog in oog’ moment geeft een gevoel van herkenning – Foto: ©Louis Fraanje

Onbekommerd zwerven

Wat is er nou mooier, dan heerlijk onbekommerd door het open veld te zwerven, genietend van de vrijheid, die wij daar in het Rauwe Veld nog het beste kunnen en mogen ervaren. Weg van de alledaagse drukte en beslommeringen in deze ‘rare’ tijden, waarin je aan alle kanten bestookt wordt met de ‘waan’ van de dag.
Hier buiten ‘onder de open hemel’ heerst nog de rust en stilte van het vrije veld, hier kunnen we nog gewoon onszelf zijn en hier in de natuur tussen de dieren in het veld en de vogels in de lucht, voelen we ons pas echt ‘vrij’ zoals het ook hoort te zijn!

Wordt vervolgd…

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/28/zwervend-langs-het-wildspoor-deel-44/