Een bloemrijke Lentefietstocht Deel 1

De Heitrappers weer op de pedalen!

Afgelopen dinsdag 14 februari jl. zijn Fransien en ik weer voor het eerst op onze Harley Trapson gestapt. Een bloemrijke Lentefietstocht die begon met de prachtig bloeiende Krokussen en er ook mee eindigde!

Het was prachtig weer met de zon erbij, dus een fietsrondje in de buurt gemaakt, via het ENKA terrein, langs het spoor over de Hartogsweg, om dan linksaf de Ginkelse Heide en de Sijsselt weer terug naar Ede te fietsen. Bij elkaar zo’n kleine 15 kilometer op de pedalen gestaan, dus het begin is er weer.  Heerlijk om weer zo samen te kunnen en mogen genieten van de Schepping in onze omgeving!

 Als eerste Lenteboden op onze tocht de prachtig bloeiende Krokussen - Foto: ©Fransien Fraanje

Als eerste Lenteboden op onze tocht de prachtig bloeiende Krokussen – Foto: ©Fransien Fraanje

Wat dichterbij ontdekken we nog meer bezoekers bij de krokussen - Foto: ©Fransien Fraanje

Wat dichterbij ontdekken we nog meer bezoekers bij de krokussen – Foto: ©Fransien Fraanje

 Iets verderop en vanuit een andere hoek lijkt het of we in het buitenland verkeren, maar het is echt in Ede - Foto: ©Fransien Fraanje

Even verderop lijkt het of we in het buitenland zijn, maar het is echt in Ede – Foto: ©Fransien Fraanje

Op het ENKA terrein genieten we van de prachtige omgebouwde fabriekscomplexen tot duurzame woningen. Een mooi voorbeeld hoe je op een positieve manier om kunt gaan met je culturele erfgoed, proficiat! - Foto: ©Louis Fraanje

Op het ENKA terrein genieten we van de prachtige omgebouwde fabriekscomplexen tot duurzame woningen. Een mooi voorbeeld hoe je op een positieve manier om kunt gaan met je culturele erfgoed, proficiat! – Foto: ©Louis Fraanje

Oh... kijk eens wat een grillige kop op die berk - Foto: ©Fransien Fraanje

Oh… kijk eens wat een grillige kop op die berk – Foto: ©Fransien Fraanje

Grllige vergroeiing

Dichterbij weerklinkt als het ware een rauwe gil door het bos en worden we een beetje vreemd aangekeken! Maar zo’n grllige vergroeiing aan de boom is een soort kankergezwel, dat in principe geen kwaad kan voor de boom zelf. Ik heb tijdens mijn werkzaamheden in het bos weleens zo’n gezwel dwars doormidden gezaagd, dan komt er een prachtig stukje kunstwerk tevoorschijn van door elkaar heenlopende jaarringen, erg mooi!

Dichterbij weerklinkt als het ware een rauwe gil door het bos en worden we een beetje vreemd aangekeken! Maar zo'n grliige vergroeiing aan de boom is een soort kankergezwel, dat in principe geen kwaad kan voor de boom zelf. Ik heb tijdens mijn werkzaamheden in het bos weleens zo'n gezwel dwars doormidden gezaagd, dan komt er een prachtig stukje kunstwerk tevoorschijn van door elkaar heenlopende jaarringen, erg mooi! - Foto: ©Fransien Fraanje

Zo’n grliige vergroeiing aan de boom is een soort kankergezwel, dat in principe geen kwaad kan  – Foto: ©Fransien Fraanje

Even tijd voor een pitstop in het bos - Foto: ©Fransien Fraanje

Even tijd voor een pitstop in het bos – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: Een bloemrijke Lentefietstocht Deel 2 Slot

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/20/een-bloemrijke-lentefietstocht-deel-1/