Moeflons op de heuvel

Onverwachte ontmoeting…

Terugblik met een beetje heimwee naar 2011, dus inmiddels ook alweer twaalf jaar geleden, dat Fransien en ik aan het zwerven waren in de buurt van de Kronkelweg op de Hoge Veluwe.
Het was al wat laat in de namiddag en de avondzon was aan het zakken aan de horizon en liet haar lichtschijnsel tussen de bomen door schijnen.

Onverwacht

Totaal onverwacht stonden ze daar, twee moeflonrammen met hun prachtige gekrulde horens tussen een wirwar van laaghangende takken.
Eigenlijk waren we allebei een beetje verrast, zowel wij als de moeflons. Een beetje verdwaasd stonden ze even om zich heen te kijken en ondertussen klikte de camera en werd het tafereel vastgelegd.

Twee moeflonrammen met hun prachtige gekrulde horens tussen een wirwar van laaghangende takken - Foto: ©Louis Fraanje

Twee moeflonrammen met hun prachtige gekrulde horens tussen een wirwar van laaghangende takken – Foto: ©Louis Fraanje

Belevenis

Zo’n onverwachte onrmoeting met het wild, terwijl je door het bos aan het zwerven bent, is voor ons altijd weer een belevenis op zich, Zo ook hier weer, als je vanuit de laagte naar boven kijkt en dan ‘oog in oog’ met twee prachtige moeflonrammen staat, geweldig!

Behoud de moeflon

Met mijn foto’s en verhalen die ik regelmatig over de moeflon publiceer, wil ik eigenlijk laten zien, dat de moeflon niet alleen een zeer nuttig en prachtig dier is, maar nog veel meer dan dat.
Wat ook zeker niet onbelangrijk is, dat hij absoluut geen gevaar vormt voor zowel de natuur als ook voor de mens, iets wat wij van andere zogenaamde ‘exoten’ niet zouden durven en kunnen beweren.

*******************************************************************************************************************************

Vereniging De Moeflon

Samen met anderen, zoals Vereniging De Moeflon zullen wij ons inspannen voor het lot van de deze prachtige en nuttige dieren.

Door lid te worden van deze vereniging, kunt ook u bijdragen aan de biodiversiteit in Nederland door het handhaven en uitbreiden van de moeflonpopulatie. Een lidmaatschap kost maar € 5,-  per kalenderjaar.

Meer info: Vereniging De Moeflon

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/17/moeflons-op-de-heuvel/