Nostalgie met een beetje weemoed!

“Het huisje in de sneeuw” door W.G. van den Hulst.

Ik heb nog altijd mooie herinneringen aan dit oude leesboekje uit mijn kindertijd.
Zo af en toe pak ik het uit de boekenkast en het geeft nog altijd dat warme en veilige gevoel, dat ik mij van toen nog zo goed kan herinneren.

Zo herkenbaar

Het mag voor een buitenstaander, misschien wat eenvoudig en simpel overkomen in deze moderne tijd, maar volgens mij ook voor zeer velen heel herkenbaar. En dan zeg ik maar zo: “Goede wijn behoeft geen krans!” – Gewoon even heerlijk genieten van de romantische sfeer… – Weet u het ook nog?

Over de inhoud

“Twee jongens gaan hun vader, die bij de spoorbaan werkt, een kan koffie brengen. Het is winter, er is veel sneeuw, zodat verdwalen voor de hand ligt, dat merken de jongens en een hondje. Toevallig komen beide partijen elkaar tegen, gelukkig in de buurt van de boerderij, waar het hondje thuishoort. De boer brengt vervolgens de jongens in een arrenslee naar hun verontruste ouders, iedereen blij!”

W.G. van den Hulst

Willem Gerrit van de Hulst (Utrecht, 28 oktober 1879 – Utrecht, 31 augustus 1963) was een Nederlands schrijver van kinderboeken, schoolboeken en (kinder)bijbels. Bovendien werkte hij mee aan de tijdschriften De Spiegel en Moeder.

Meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/W.G._van_de_Hulst_sr.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/09/nostalgie-met-een-beetje-weemoed/