Wild bespieden aan de bosrand

Natuurliefhebbers Fransien & Louis Fraanje - Foto: ©Bram van den Heuvel

Natuurliefhebbers Fransien & Louis Fraanje – Foto: ©Bram van den Heuvel

Oog in oog met een kaalwildroedel(hindes en smaldieren)…

Op vrijdagmiddag 3 februari jl. zijn Fransien en ik naar onze biologische boer in Voorst geweest om verse groenten in te slaan. Dat is altijd een feest op zich, iets waar we beiden echt van kunnen genieten, want wat wil je nog meer, dan gezond voedsel en regelrecht van de boer!

Op de terugweg zijn we via de ingang bij Hoenderloo, even door het Nationale Park De Hoge Veluwe gereden, om te kijken of we eventueel nog wild te zien zouden krijgen.

Kaalwildroedel
Het was overal vrij rustig, voor wat betreft het wild, totdat we bij de Wildbaanweg waren, daar was het geluk met ons, want daar stond een kaalwildroedel(hindes en smaldieren) tegen de bosrand. Bij elkaar telden wij er zo’n 11 stuks en daarachter liepen er ook nog enkele tussen de bomen, maar die kwamen niet tevoorschjin.

Zo stonden ze ook op een gegeven moment, met z'n allen in onze richting te koekeloeren - Foto: ©Louis Fraanje

Zo stonden ze ook op een gegeven moment, met z’n allen in onze richting te koekeloeren – Foto: ©Louis Fraanje

Onrustig
Toch kun je merken dat sinds de wolven in het Park rondsjouwen, de dieren zich een stuk onrustiger gedragen, als ze maar iets vreemds horen of ruiken, gaan hun koppen omhoog en kijken ze om zich heen, of er soms onraad in de buurt is.

Genieten
Zo stonden ze op een gegeven moment, ook met z’n allen in onze richting te koekeloeren, een ‘genietmoment’ dat je als natuurliefhebber telkens weer in vervoering brengt.
Dan kan het weekend niet meer stuk, want dit is genieten in optima forma, dat kan ik u wel vertellen.
Tegelijkertijd wordt met de ‘klik’ van de camera, zo’n prachtig moment vastgelegd en kunnen wij er later nog eens van genieten en door het publiceren ervan, nog vele anderen met ons!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/02/04/wild-bespieden-aan-de-bosrand/