Mysterieus licht boven de Veluwse heide

Merkwaardig licht en ook nog wild in de lens gevangen…

Afgelopen zaterdag 21 januari jl. hebben Fransien en ik met de auto weer eens een zwerftochtje over de Veluwe gemaakt, met uiteraard onderweg de nodige stopplekjes, om de natuur in de lens te vangen.
Toen we later in de middag in de buurt van Elspeet over de open heide reden, probeerde de zon vanachter de donkere wolken vandaan te komen, wat niet helemaal gelukte, maar wel een bijzonder mooi effect opleverde.

Mysterieus licht boven de Veluwse heide – Foto: ©Fransien Fraanje

Mysterieus licht boven de Veluwse heide – Foto: ©Fransien Fraanje

Merkwaardig licht

Ondertussen veranderde het licht boven de bossen regelmatig en op een gegeven moment ontstond een bijzonder merkwaardig licht, dat het bos en de heide iets mystieks gaf. Fransien greep haar camera en legde dit prachtige beeld vast op de gevoelige plaat.

Fransien is helemaal in haar element, als ze weer buiten in het veld is – Foto: ©Louis Fraanje

Fransien is helemaal in haar element, als ze weer buiten in het veld is – Foto: ©Louis Fraanje

Moeflons en reegeit

Niet zo heel ver er vandaan stonden we even later oog in oog met twee prachtige moeflonrammen, dat was natuurlijk een gelukstreffer waar we samen dan ook heel erg blij mee waren.
En op de terugweg ontdekten we tussen Uddel en Garderen ergens in het weiland een reegeit in haar poezelige wintervacht, die daar nog even wat grassprietjes op stond te peuzelen.
Achter haar lag nog wat sneeuw van de afgelopen nacht, maar het meeste was alweer verdwenen.

Even later stonden we oog in oog met twee prachtige moeflonrammen – Foto: ©Louis Fraanje

Even later stonden we oog in oog met twee prachtige moeflonrammen – Foto: ©Louis Fraanje

Ergens in het weiland zagen we een reegeit, met achter haar nog wat sneeuw van de afgelopen nacht - Foto: ©Louis Fraanje

Ergens in het weiland zagen we een reegeit, met achter haar nog wat sneeuw van de afgelopen nacht – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Wat een verademing om weer zo samen eropuit te kunnen trekken en te genieten van de natuur in bos en veld,  ook al is Fransien nog lang niet de oude, het begin is er.  Je kon gewoon merken dat het buiten zijn haar goed deed en dat ze weer echt in haar element was, daarvan getuigt alvast de prachtige sfeeropname.
Stap voor stap gaat het iedere dag een beetje beter en met Gods hulp moet het zeker lukken, daar hebben we het volste vertrouwen in en tellen wij onze zegeningen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/01/25/mysterieus-licht-boven-de-veluwse-heide/