Liefde kost niets maar is wel kostbaar…

Een mooi motto om dit nieuwe jaar mee te beginnen…

“Liefde kost niets, maar is wel kostbaar…”
Echte liefde is zeker kostbaar, maar… het is de prijs dubbel en dwars waard!

Wit berijpt winterlandschap - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Wit berijpt winterlandschap – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Ongedwongen

Het poësiealbum - Foto: ©Fransien Fraanje

Het poësiealbum – Foto: ©Fransien Fraanje

In een oud en vergeeld poësiealbum, las ik deze prachtige spreuk: “Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is ’t leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet!”

Wat kan zo’n veel gebruikte spreuk van vroeger, zo tot de verbeelding spreken, een geweldig stukje cultuur dat toen heel gewoon was. Wie had als meisje vroeger geen poësiealbum, zoiets was toch onbestaanbaar?

Persoonlijks

Het had ook echt iets persoonlijks, want het was jou eigen poësiealbum en daarbij koos jij zelf diegene uit, waarvan je graag wilde dat hij of zij er iets in zou schrijven, vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa en oma, vriendinnen, meester of juf op school en ga zo maar door.  Als kind kon je daar dan mee pronken thuis en op school, maar… ook dit kleine stukje cultuurgeluk is helaas verleden tijd!

Alleen samen

In zijn prachtige boekje: “Alleen samen” schrijft de bekende dominee Paul J. Visser uit Rotterdam het volgende: “De liefde kun je zien in wat je doet of laat, maar ook horen in wat je zegt of verzwijgt!”

Met daarbij als leidraad in dit nieuwe jaar die grote Schepper, wens ik iedereen een gezond en gelukkig 2023 toe, dan hoef ik hier eigenlijk verder niets aan toe te voegen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2023/01/03/liefde-kost-niets-maar-is-wel-kostbaar/