Halloween is niet zo onschuldig als dat het lijkt

Halloween, lugubere maskers en horrorbeelden…

Het gaat ons erom, dat bij Halloween juist al die afschuwelijke, bloederige afgehakte ledematen, griezels en lugubere maskers en horrorbeelden van geraamten etc, die hierbij opgevoerd worden, niet erg bevordelijk zijn voor een liefdevolle opvoeding van onze kinderen en dat ook juist in deze moeilijke tijd, waarin wij nu leven!

Uitleg vonden we in een radioprogramma van vorig jaar bij Groot Nieuws Radio,,,

*******************************************************************************************************************************

Halloween: onschuldig verkleedfeest of occult?

Kun je als christen wel of niet meedoen aan Halloween? Joyce de Jongh was in het verleden heks en vierde toen het feest ook mee. Nu is ze er anders over gaan denken. “Je opent je leven voor de invloed van de krachten hierachter”, vertelt ze bij Groot Nieuws Radio.

Religieuze wortels

De vraag wordt vaak gesteld: is het een onschuldig verkleedfeest of zit er toch meer achter? “Het is een grote geweldige truc van de duivel om ons voor de gek te houden, we trappen er ook nog eens in. Het is namelijk een realiteit. Ik denk echt dat hij daar aan de haal mee is gegaan door alarmbellen uit te schakelen en dat we Halloween niet serieus nemen. We moeten het wel degelijk serieus nemen. De wortels zijn absoluut religieus. Omdat die wortels er zitten, maak je verbinding met die bron. En die is niet uit God, die is echt vanuit de duisternis.”

De Bijbel is er volgens De Jongh ook duidelijk over. Ze leest in het Oude Testament de oproep dat niemand geesten van doden oproept of raadpleegt. “God verbiedt dat letterlijk.”

.

*******************************************************************************************************************************

Het hele gesprek met Joyce de Jongh kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/10/28/halloween-is-niet-zo-onschuldig-als-dat-het-lijkt/