Ons bezoek aan de Cunerakerk in Rhenen Deel 4 Slot

Vervolg van ons kerkbezoek…

Het grote orgel boven de hoofdingang van de kerk - Foto: ©Louis Fraanje

Het grote orgel boven de hoofdingang van de kerk – Foto: ©Louis Fraanje

Hoge Gothische ramen met bovenin twee gekleurde afbeeldingen met een tekst: Links "Laat de kerk nooit de eerbied voor de overheid verliezen" en op de rechtse staat: "En laat de overheid nooit de raad van de kerk in de wind slaan". Nou... daar is geen woord Frans bij zou ik zeggen! - Foto: ©Louis Fraanje

Hoge Gothische ramen met bovenin twee gekleurde afbeeldingen met een tekst: Links “Laat de kerk nooit de eerbied voor de overheid verliezen” en op de rechtse staat: “En laat de overheid nooit de raad van de kerk in de wind slaan”. Nou… daar is geen woord Frans bij zou ik zeggen! – Foto: ©Louis Fraanje

- In een koof aan de zijkant stond een vitrine met daarin een geldkistje - Foto: ©Fransien Fraanje

In een koof aan de zijkant stond een vitrine met daarin een geldkistje – Foto: ©Fransien Fraanje

Een eikenhouten geldkistje met drie verschillende sloten. In die tijd (17e eeuw) waren er drie kerkrentmeesters. En een ieder had een eigen sleutel, zodat ze alle drie aanwezig moesten zijn om het kistje te kunnen openen. -Foto: ©Louis Fraanje

Een eikenhouten geldkistje met drie verschillende sloten. In de 17e eeuw waren er drie kerkrentmeesters. Een ieder had een eigen sleutel, zodat ze alle drie aanwezig moesten zijn om het kistje te kunnen openen. -Foto: ©Louis Fraanje

De Cunerakerk in brand in 1897 Geschilderd door J.M. Schäfer (1870-1943) - Foto: ©Louis Fraanje

De Cunerakerk in brand in 1897 Geschilderd door J.M. Schäfer (1870-1943) – Foto: ©Louis Fraanje

 

Vanaf het kerkplein staren we langs de prachtige kerktoren omhoog - Foto: ©Louis Fraanje

Vanaf het kerkplein staren we langs de prachtige kerktoren omhoog – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

En na enkele uren in de Cunerakerk vertoefd te hebben en ook veel gezien en geleerd te hebben, staan we weer buiten.  Vanaf het kerkplein staren we langs de prachtige kerktoren omhoog naar de hemel, om nog wat na te genieten.
Een volgende keer hopen wij de toren te beklimmen. Hij is 82 meter hoog en via een 298 treden tellende wenteltrap kun je omhoog klimmen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/10/13/ons-bezoek-aan-de-cunerakerk-in-rhenen-deel-4-slot/