Pareltje in het groen

Zomaar ergens op de Veluwe…

Zwervend langs heg en steg of door dorp of stad, kan het soms zomaar gebeuren, dat je ineens ‘oog in oog’ komt te staan met een stukje natuur, waar je eerder misschien weleens langs bent gekomen, maar dat het je eigenlijk nooit echt was opgevallen.
En dan op een dag gebeurt het, je kijkt nog eens goed  en voordat je het beseft, sta je zomaar ineens midden in een klein paradijsje, een ‘pareltje’ in het groen. Dat overkwam mij onlangs tijdens een wandeling en inspreerde mij tot het onderstaande gedichtje!

Een stukje natuur, ergens verscholen in het groen - Foto: ©Louis Fraanje

Een stukje natuur, ergens verscholen in het groen – Foto: ©Louis Fraanje

“Pareltje in het groen”

Ergens verscholen in het groen,
ligt een heel klein stukje natuur.
Niemand wilde er iets mee doen,
maar het is een pareltje zo puur.

Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/07/05/pareltje-in-het-groen/