1937 – Lukas (Luc) Vos – 2022

Oud-collega, natuurvriend, politieagent en boswachter Luc Vos overleden… 

De inmiddels op donderdag 16 juni 2022 overleden Luc Vos kende veel mensen en veel mensen kenden hem, altijd had hij wel iets te vertellen over de natuur of wat het ook moge zijn, meestal gepaard gaande met een grap en een glimlach. Het enorme aantal natuurexcursies die hij op de Veluwe heeft gedaan, zijn ontelbaar, niet zo verwonderlijk trouwens want het was zijn lust en zijn leven.

Boswachter Lukas (Luc) Vos - Foto: ©Cees Buys

Boswachter Lukas (Luc) Vos (1937-2022) – Foto: ©Cees Buys

Man van de praktijk

Luc Vos was een man van de praktijk,  die aan de hand van zijn ervaringen en passie anderen veel… ja heel veel kon vertellen, vaak doorspekt met humor. Een echte prater en  soms aan één stuk door, heel vaak van de hak op de tak, want…  wat z’n ogen zagen vertelde  zijn mond. Een boeiend verteller,  maar ook heel leerzaam met oog en oor voor alles wat leeft, groeit en bloeit.

Alzheimer

En ondanks dat hij op latere leeftijd Alzheimer kreeg en die excursies op moest geven, bleef  zijn hart bij de Veluwe. En regelmatig reed zijn dochter Anouschka hem met de auto langs al die mooie plekje, waar hij zo vaak had rondgezworven.
Maar ook aan het levenspad van Luc Vos kwam een einde en is hij ons de weg voorgegaan, die wij allemaal eens zullen moeten gaan, een lege plek achterlatend op deze aarde.
Wij wensen zijn dochter Anouschka en zoon Mark veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies!

***

*******************************************************************************************************************************

In dit korte filmpje hieronder zien we Luc Vos op pad met een groepje mensen:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/07/05/1937-lukas-luc-vos-2022/