Mijn kindertijd op de Veluwe – Deel 14

Terug in de schoolbanken… en naar buiten…

OPROEP! – SCHOOLFOTO – BARNEVELD – Kleuterschool Rehoboth in Barneveld 1955 – 1956

Ik zit hier op het klimrek achter de school, helemaal links op de tweede rij van boven. En helemaal links onderaan, het derde meisje vanaf links is mijn zus Betsie. Blijkbaar hebben ze twee klassen bij elkaar gezet, want mijn zus Betsie was een jaar ouder en zat dus een klas hoger!
Zou iemand mij aan een duidelijke scan van deze foto kunnen helpen? Bij voorbaat mijn hartelijke dank!

Allemaal op het klimrek achter de Kleuterschool Rehoboth in Barneveld - Fotograaf onbekend

Allemaal op het klimrek achter de Kleuterschool Rehoboth in Barneveld – Fotograaf onbekend

Nostalgie van zwart/wit naar kleur…

De onderstaande schoolfoto is een ingekleurd portret, dat werd in onze tijd wel vaker gedaan. Omdat er toen nog niet zoveel kleurenfoto’s bestonden, was het heel gewoon om zwart-witfoto’s in te kleuren om zodoende toch een kleurrijke foto te krijgen. Op de foto zit ik samen met mijn oudere zus Betsie op Kleuterschool Rehoboth in Barneveld aan een tafeltje (jaar1955 – 1956).

Louis, samen met mijn oudere zus Betsie op Kleuterschool Rehoboth in Barneveld - Foto: ©Archief Louis Fraanje

Louis, samen met zijn oudere zus Betsie op Kleuterschool Rehoboth in Barneveld – Foto: ©Archief Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Terugblik met een beetje nostalgie..

Bij ons thuis lazen wij vroeger dit blad “de Kleine Gids”, wij als kinderen waren altijd benieuwd naar de verhalen. Ook stonden er natuurverhalen in, dat was voor mij natuurlijk interessant, en vervolgverhalen etc. Een christelijk blad dat 2 x per maand verscheen, en bij dit nummer van 13 juni 1951 – 4e jaargang – No. 1 – zien we de nieuwe omslag, die blijkbaar net aangepast was. Ik kan mij nog wel herinneren, dat deze omslag voor mij als kind, al een hele openbaring was! Het blad verscheen vanaf juni 1948 tot en met 13 februari. 1957 (1, nr. 1-9, nr. 17) – Uitgever: NV Drukkerij en Uitgeverij De Banier, Utrecht- Wie kan het zich nog herinneren? Meer:  https://www.achterderug.nl/dkgindex.php

*******************************************************************************************************************************

Emotionele terugblik…

Herinnering aan vroeger bij een oude schoolfoto van zo rond 1958, met (v.l.n.r) zus Betsie, ikzelf, broer Kees en Gert Fraanje op de Lagere School in Barneveld. – Ook een emotioneel moment, mede omdat onze broer Kees is in het jaar 2019 op 66 jarige leeftijd is overleden. Daarom denken wij hierbij in het bijzonder aan zijn vrouw Ilse, en zoon William Fraanje met zijn vrouw Lianne, en hun twee kinderen Willemijn en Joachim!

De oude schoolfoto van zo rond 1958, met (v.l.n.r) zus Betsie, ikzelf, broer Kees en Gert Fraanje op de Lagere School in Barneveld – Archieffoto: ©Louis Fraanje

De oude schoolfoto van zo rond 1958, met (v.l.n.r) zus Betsie, ikzelf, broer Kees en Gert Fraanje op de Lagere School in Barneveld – Archieffoto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Terugblik met een knipoog naar toen!

Onlangs hebben Fransien en ik weer eens heerlijk gewandeld in het Schaffelaarse Bos te Barneveld, de plaats waar ik op 27 november 1949 geboren ben.
Een tijdje geleden plaatste ik een oude foto van mij uit 1964, ik sta hier met mijn fiets bij de oude Theekoepel in het Schaffelaarse Bos te Barneveld.

Toen in 1964 en nu in 2022 – Foto: ©Archief Louis Fraanje en Fransien Fraanje

Toen in 1964 en nu in 2022 – Foto: ©Archief Louis Fraanje en Fransien Fraanje

Herkenbaar

Nu stond ik er weer, op dezelfde plek als toen, een beetje geleund tegen een van de houten steunpilaren, waarop het dak van de Theekoepel rust. En Inmiddels zijn er alweer zo’n 58 jaar voorbij gevlogen, toch zijn er nog veel herkenbare plekjes in dit bos uit mijn jeugd. En… ik heb het al vaker gezegd, we komen er graag, om de sfeer van vroeger op te snuiven, en oude herinneringen op te halen!

Lees ook: Mijn kindertijd op de Veluwe – Deel 15

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/04/11/mijn-kindertijd-op-de-veluwe-deel-14/