Impressie van een landschap – Deel 1

Zwervend en genietend door het Binnenveld…

Op mooie voorjaarsdag, nog voordat ik in het ziekenhuis belandde, was ik ‘s morgens in het Binnenveld. En onder een heerlijk zonnetje, heb ik toen toch nog best wat mooie natuurmomenten vast kunnen leggen. Daarvan wil ik jullie heel graag het een en ander laten zien!

Mooi lijnenspel langs de rietkraag naar de horizon, met daarboven dreigende, donkere wolken - Foto: ©Louis Fraanje

Mooi lijnenspel langs de rietkraag naar de horizon, met daarboven dreigende, donkere wolken – Foto: ©Louis Fraanje

Een eenzame knotwilg aan de rand van het Rauwe Veld - Foto: ©Louis Fraanje

Een eenzame knotwilg aan de rand van het Rauwe Veld – Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige oude bomengroep met wilgen, ergens langs de Maatsteeg in het Binnenveld. Deze markante bomengroep tekent zich machtig af tegen de wolkenlucht , en elke keer als ik hier langs kom, kijk ik vol bewondering naar deze reuzen. - Foto: ©Louis Fraanje

De prachtige oude bomengroep met wilgen, langs de Maatsteeg in het Binnenveld. Deze markante bomengroep tekent zich machtig af tegen de wolkenlucht , en elke keer als ik hier langs kom, kijk ik vol bewondering naar deze reuzen. – Foto: ©Louis Fraanje

Fazant en haas verscholen in het struikgewas

Soms heb je buiten in het veld, van die onverwachte ontmoetingen, die je niet snel vergeet. Dat overkwam mij enige tijd geleden, het was laat in de namiddag, en de zon wierp haar laatste zonnestralen over het struikgewas aan de rand van het open veld. En juist toen ontdekte ik het tweetal, verscholen onder de lage struiken in het gras, zat een haas en direct achter hem een fazantenhaan. Normaal gesproken zou ik ze misschien wel nooit ontdekt hebben, maar nu werden ze eigenlijk – letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet!

Onder de lage struiken in het gras, zat een haas en direct achter hem een fazantenhaan- Foto: ©Louis Fraanje

Onder de lage struiken in het gras, zat een haas en direct achter hem een fazantenhaan- Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Impressie van een landschap – Deel 2

*******************************************************************************************************************************

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2022/02/28/impressie-van-een-landschap-deel-1/