Zomaar wat zwerven – Deel 81

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 4 december 2021 – Geduld wordt beloond

Dat merkten wij vanmiddag ook weer, toen we heel geduldig op onze uitkijkpost zaten te wachten op het wild. Na enige tijd kwam er wat beweging achter in het bos, en ineens ontwaarden we een prachtige moeflonram, die heel voorzichtig stapje voor stapje naar voren kwam lopen. Maar… halverwege bleef hij opeens minutenlang staan kijken, zonder ook maar een stap te verzetten. Tegelijkertijd knipte de camera om dit prachtige beeld in de stilte van het bos, vast te leggen op de gevoelige plaat!

Halverwege bleef de moeflonram opeens minutenlang staan kijken - Foto: ©Louis Fraanje -

Halverwege bleef de moeflonram opeens minutenlang staan kijken – Foto: ©Louis Fraanje

Roodborstje in de lens gevangen

Later op de middag werden wij tijdens onze wandeling opeens verrast door een kleine vogel, namelijk het roodborstje, dat heen en weer vloog in de buurt van de Staverdensebeek. Toen hij op een gegeven ogenblik – ergens tussen het struikgewas – op het uiteinde van een heel klein takje om zich heen zat te koekeloeren, kon ik hem vastleggen op de gevoelige plaat.

Op het uiteinde van een heel klein takje zat een roodborstje om zich heen te koekeloeren - Foto: ©Louis Fraanje

Op het uiteinde van een heel klein takje zat een roodborstje om zich heen te koekeloeren – Foto: ©Louis Fraanje

Natuurweetje…

Wist u trouwens dat niet elke roodborst hier blijft in de winter? Sommige vertrekken naar het warme zuiden, terwijl anderen gewoon hier in ons land blijven. Dit kan per vogel en seizoen verschillen, en meestal zijn het de mannetjes die hier overwinteren. Ik las ergens dat de reden hiervoor is; dat zij dan in het voorjaar de eerste keus hebben voor een goede broedplek!

Kasteel Staverden

Tijdens onze wandeling op het prachtige Landgoed Staverden, stond het helderwitte kasteel heel mooi te weerspiegelen in de grote vijver, wat voor Fransien alle reden gaf, om dit wonderschone beeld, vast te leggen op de gevoelige plaat!

Het helderwitte kasteel stond heel mooi te weerspiegelen in de grote vijver - Foto: ©Fransien Fraanje -

Het helderwitte kasteel stond heel mooi te weerspiegelen in de grote vijver – Foto: ©Fransien Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Woensdag 8 december 2021 – Vlammend avondrood aan de bosrand

Vanmiddag samen met onze natuurvrienden Florus en Jannie op sjouw geweest op de Hoge Veluwe. Aan het einde van de dag hebben we genoten van een prachtige zonsondergang in het oude dennenbos. Het leek wel of het avondrood de bomen van het bos rood kleurde, zo mooi!

Vlammend avondrood aan de bosrand! - Foto: ©Louis Fraanje

Vlammend avondrood aan de bosrand – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Vrijdag 10 december 2021 –  Vlammend morgenrood

Vanmorgen om 08.35 uur, net voordat de morgenzon verscheen, kleurde de ochtendhemel vlammend rood. Toch bleek het allemaal van korte duur en in enkele ogenblikken verdreef een donkere wolkenlucht, dit prachtige schouwspel. Het gezegde ‘Morgenrood, water in de sloot’ bleek ook nu weer bewaarheid te worden, helaas het zij zo!

Net voordat de morgenzon verscheen, kleurde de ochtendhemel vlammend rood - Foto: ©Louis Fraanje

Net voordat de morgenzon verscheen, kleurde de ochtendhemel vlammend rood – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Moeflons in de lens gevangen

Het is alweer even geleden dat wij op een middag deze vier moeflonrammen voor de lens kregen. Hiervoor hadden we enkele uurtjes tussen de struiken zitten posten. Maar als er dan uiteindelijk zo’n viertal prachtige dieren in beeld komen en je ze ook nog op de gevoelige plaat vast kunt leggen, ben je natuurlijk dolgelukkig!

Vier prachtige moeflonrammen in de lens gevangen - Foto: ©Louis Fraanje

Vier prachtige moeflonrammen in de lens gevangen – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 82

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/12/13/zomaar-wat-zwerven-deel-81/