Zomaar wat zwerven – Deel 66

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 4 september 2021 – De sfeer van vroeger in een lijstje.

Zomaar ergens onderweg op de Veluwe tijdens een fietstocht, zie je ineens iets moois dat je raakt, zo ook dit plekje. Al vanaf de weg door het weiland heen, viel mijn oog op de achterkant van deze oude boerderij met een prachtige schaapskooi. Een sfeerbeeld van vroeger, waardoor oude herinneringen weer tot leven komen. Dan krijgt zoiets toch echt een ‘meerwaarde’, en is het niet zomaar even een ‘plaatje’, maar zeker de moeite waard om in te lijsten!

De achterkant van een oude boerderij met een prachtige schaapskooi - Foto: ©Louis Fraanje

De achterkant van een oude boerderij met een prachtige schaapskooi – Foto: ©Louis Fraanje

Vlinder in de bloeiende heide

Het blijft voor ons nog even genieten van de prachtige paarse heidevelden. En vanmiddag nog eens extra doordat er vlakbij ons een schitterende Atalanta op een heidestruik ging zitten. Om vervolgens met haar slurfje de nectar op te zuigen uit het heidebloempje, wat we heel mooi vast konden leggen! Fransien en ik hebben iets speciaals met deze vlindersoort, net als mijn lieve nicht Christien Gerrits- van Uffelen en neef Albert Den Hertog

Een schitterende Atalanta op een heidestruik - Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterende Atalanta op een heidestruik – Foto: ©Louis Fraanje

Op deze afbeelding kun je heel duidelijk zien, hoe de vlinder met haar slurfje de nectar opzuigt uit het heidebloempje - Foto: ©Louis Fraanje

Hier kun je heel duidelijk zien, hoe de vlinder met haar slurfje de nectar opzuigt uit het heidebloempje – Foto: ©Louis Fraanje

**********************************************************************************************************************************

Zondag 5 september 2021 – Zonsopkomst

Vanmorgen om 07.05 uur scheen de zon tussen de bomen door ons tegemoet. Een heerlijk fris begin van deze nieuwe dag, met een temperatuur van 10° Celsius. En… het beloofd een prachtige zomerse dag te worden, geniet er maar van, met eerbied en respect voor de Schepping en haar Schepper!

Vanmorgen scheen de zon tussen de bomen door ons tegemoet- Foto: ©Louis Fraanje

Vanmorgen scheen de zon tussen de bomen door ons tegemoet- Foto: ©Louis Fraanje

EDE-LEUSDEN – De Heitrappers weer onderweg.

Vanmiddag samen met Fransien weer een heerlijk stuk gefietst naar Landgoed Den Treek – Henschoten. Bij elkaar 63,5 kilometer op de pedalen van onze bekende Harley Trapson gestaan. – En… terwijl wij ergens in de heide ons broodje met koffie zaten te nuttigen, ontdekten we ineens een prachtige Distelvlinder op een heidestruik.

Een prachtige Distelvlinder op een heidestruik - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige Distelvlinder op een heidestruik – Foto: ©Louis Fraanje

**********************************************************************************************************************************

Maandag 6 september 2021 – VELUWE-OTTERLO

Vandaag was echt een enerverende dag. Vanmiddag samen met Fransien een erg leuke en leerzame ontmoeting gehad met waarnemend burgemeester Jan Luteijn in Barneveld. – En vanavond met onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg, en Geurt van de Kamp op de Hoge Veluwe. En… tenslotte op weg naar huis, om 20.00 uur hebben Fransien en ik genoten van een schitterende zonsondergang. want toen de avondzon langzaam verdween achter de Veluwse bossen bij Otterlo, kleurde de hemel vlammend rood!

De avondzon verdwijnt achter de Veluwse bossen en kleurt de hemel vlammend rood - Foto: ©Louis Fraanje

De avondzon verdwijnt achter de Veluwse bossen en kleurt de hemel vlammend rood – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 67

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/09/10/zomaar-wat-zwerven-deel-66/