Zomaar wat zwerven – Deel 63

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 20 augustus 2021 – Wilde zwijnen zijn echte scharrelaars

Onlangs hadden Fransien en ik op een avond een keiler(mannetjes zwijn) in de lens, die vanuit de bosrand naar de open plek in het bos was gekomen, en daar aan het rondscharrelen was tussen het Jakobskruiskruid. Onverstoorbaar scharrelde hij tussen de planten door, al snuffelend en wroetend op zoek naar voedsel. Een echt ‘scharrelvarken’ dus, zoals u wilt!

De keiler is aan het rondscharrelen tussen het Jakobskruiskruid - Foto: ©Louis Fraanje

De keiler is aan het rondscharrelen tussen het Jakobskruiskruid – Foto: ©Louis Fraanje

Romantisch plekje

Ergens in het Veluwse dorp Lunteren ontdekten wij dit prachtige boerderijtje. Een romantisch plekje, dat een beetje verscholen ligt onder de bomen. En waar je met een beetje fantasie, zomaar even terug in de tijd wandelt.

Een romantisch plekje, dat een beetje verscholen ligt onder de bomen - Foto: ©Louis Fraanje

Een romantisch plekje, dat een beetje verscholen ligt onder de bomen – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Zondag 22 augustus 2021 – EDE-BETHELKERK

Vanmorgen samen met Fransien genoten van de prachtige preek van onze wijkpredikant Ds. Gert Beekman. Hij vergeleek het geloof met een bloemen-pluktuin, waar hij onlangs was geweest. “Want… hoewel er in de pluktuin al veel mooie bloemen stonden, waren ze nog niet allemaal tot bloei gekomen. Dus een goede reden om nog eens terug te komen, omdat er nog veel meer moois ons te wachten stond!” – Geweldig toch… zo’n vergelijking, zoiets geeft vooral ‘hoop’ voor de toekomst!

Een pluktuin staat vol met allerlei soorten mooie bloemen - Foto: ©Louis Fraanje

Een pluktuin staat vol met allerlei soorten mooie bloemen – Foto: ©Louis Fraanje

Om over na te denken…

De Hooilanden in het Binnenveld staan vol met kattenstaarten - Foto: ©Louis Fraanje

De Hooilanden in het Binnenveld staan vol met kattenstaarten – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Maandag 23 augustus 2021 – Heidebloei

VELUWE – De heide staat in bloei en overal komen de prachtige paarse tinten je tegemoet. De uitgestrekte heidevelden zijn momenteel net enorme paarse tapijten. Fransien zoemde (met haar camera) in op de prachtige paarse heidebloempjes van de struikheide(Calluna vulgaris).

De prachtige paarse heidebloempjes van de struikheide - Foto: Fransien Fraanje.

De prachtige paarse heidebloempjes van de struikheide – Foto: Fransien Fraanje.

Oergeluid galmt over de Veluwse heide…

Normaal gesproken staat in de boeken dat de bronst van de edelherten tussen half september en half oktober valt, maar blijkbaar trekken de herten op de Hoge Veluwe zich daar niets van aan. – Vanavond waren wij met onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg en Anita Kortus buiten in het veld en hoorden, zagen en fotografeerden wij het eerste burlende edelhert in de open heide van het Reemsterveld.
Omringd door enkele hindes, gooide het plaatshert ineens z’n kop achterover en… liet hij zijn oergeluid over de heide daveren!

Het plaatshert gooide ineens z’n kop achterover en… liet hij zijn oergeluid over de heide daveren - Foto: ©Louis Fraanje

Het plaatshert gooide ineens z’n kop achterover en… liet hij zijn oergeluid over de heide daveren – Foto: ©Louis Fraanje

Brekend zonlicht

Zonsondergang dwars door de bomen op het stuifzand. – Fransien maakte op maandagavond om 20.30 uur met haar kleine camera deze prachtige opname. Midden in het stuifzand op de Hoge Veluwe stond deze oude vliegden, en het leek wel of hij in de brand stond! – Foto: ©Fransien Fraanje.

De zon scheen er dwars doorheen, het leek wel of hij in de brand stond - Foto: ©Fransien Fraanje.

De zon scheen er dwars doorheen, het leek wel of hij in de brand stond – Foto: ©Fransien Fraanje.

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 64

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/08/26/zomaar-wat-zwerven-deel-63/