Zomaar wat zwerven – Deel 62

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zondag 15 augustus 2021 – Jakobsladders weerspiegelen in het water

BENNEKOM-WAGENINGEN – Vanavond zwierven Fransien en ik buiten in het Binnenveld, heerlijk genoten in de stilte van deze zondagavond. Langzaam pakten zich donkere wolken samen boven de grote plas aan de Veensteeg, toch probeerde de zon dwars door het dikke wolkendek heen te dringen, waardoor zich prachtige Jakobsladders vormden.

Daarnaast weerspiegelde het prachtige natuurverschijnsel nog eens grotendeels in het water. Wat een schitterend cadeau van die majestueuze Schepper van dit alles, geweldig!

Jakobsladders weerspiegelen in het water - Foto: ©Louis Fraanje

Jakobsladders weerspiegelen in het water – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Maandag 16 augustus 2021 –  Reeënbronst 

VELUWE – HOOG SOEREN – Na een aantal weken van jagen en vechten, is de bronst van het reewild op zijn hoogtepunt. Ondanks dat wij veel buiten in het veld waren, ging het meeste ervan langs ons heen. Natuurlijk kunnen we daar allerlei oorzaken voor aandragen, maar het is niet anders. Ook het hoge gras en de dichte dekking, verhinderde op sommige plaatsen de mogelijkheid om mooie platen te schieten. Maar onlangs ontdekten Fransien en ik tussen de bomen van het Veluwse bos, een prachtige reebok die achter een geit(vrouwtje) aan zat. En toen het tweetal even pas op de plaats maakten, kon ik ze beiden mooi vastleggen op de gevoelige plaat!

Heel even maakt het tweetal reebok en geit pas op de plaats - Foto: ©Louis Fraanje

Heel even maakt het tweetal reebok en geit pas op de plaats – Foto: ©Louis Fraanje

Ook in de Barneveldse Krant…

Vlammend avondrood

We werden vanavond in de schemering ineens verrast, toen na zonsondergang, zich boven de boomtoppen een prachtig avondrood ontvouwde. En terwijl een frisse wind door onze haren blies, hebben Fransien en ik samen weer genoten van dit prachtige schouwspel!

Na zonsondergang ontvouwde zich boven de boomtoppen een prachtig avondrood - Foto: ©Louis Fraanje

Na zonsondergang ontvouwde zich boven de boomtoppen een vlammend avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Dinsdag 17 augustus 2021 – Prachtig ochtendgloren

EDE-VELUWE – Ochtendgloren om 06.15 uur boven de Veluwse bossen, met een frisse temperatuur van 13° Celsius. Ook nu weer was de hemel vol met kleuren, een prachtig schouwspel, dat niet gauw verveelt en waar je nooit genoeg van krijgt. In ieder geval hebben wij weer genoten van dit unieke natuurverschijnsel in de Schepping!

Zo'n hemel vol met kleuren, blijft een prachtig schouwspel - Foto: ©Louis Fraanje

Zo’n hemel vol met kleuren, blijft een prachtig schouwspel – Foto: ©Louis Fraanje

*******************************************************************************************************************************

Woensdag 18 augustus 2021 – Klokjesgentiaan

Wonderbaarlijk als je samen ineens zo’n prachtig helderblauw kelkje van de Klokjesgentiaan in de paars bloeiende heide tegenkomt. Dat overkwam Fransien en mij onlangs tijdens een zwerftocht over de Veluwe. We hoorden een bij zoemen en zagen hem even later landen op deze prachtige Klokjesgentiaan.
Wat werden we hier allebei blij en gelukkig van, om zomaar onverwachts ineens getroffen te worden door zo’n klein blauw kelkje dat bezoek kreeg van deze bij. Een heel klein bloempje, ergens verscholen in die uitgestrekte Veluwse heide, dat is toch bijzonder!

De klokjesgentiaan, zo'n klein blauw kelkje dat bezoek kreeg van een bij - Foto: ©Louis Fraanje

De klokjesgentiaan, zo’n klein blauw kelkje dat bezoek kreeg van een bij – Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 63

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/08/20/zomaar-wat-zwerven-deel-62/