Zomaar wat zwerven – Deel 53

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 10 juli 2021 – Bijenmarkt in Uddel

Jaarlijks wordt de Bijenmarkt in Uddel op de tweede zaterdag in juli gehouden, dit jaar voor de 38ste keer. In 2020 heeft de Bijenmarkt helaas geen doorgang kunnen vinden vanwege de corona.

Deze zaterdag zijn we er – zoals gewoonlijk – na de middag een kijkje wezen nemen op het evenemententerrein bij het dorpshuis ‘Het Blanke Schot’ aan de Garderenseweg in Uddel. Eindelijk weer eens ‘ontspannen’ bij kunnen praten met oude bekenden van de Veluwe. Wim Fidde, Henry Kats. En niet te vergeten Gerda & Ton Janssen met hun  Veluwse Cadeau Shop, met leuke cadeauartikelen voor liefhebbers van het buitenleven..

Poster met de uitnodiging

Poster met de uitnodiging

Naast de lekkere heidehoning, heeft Fransien ook nog heerlijke aardbeien en kersen aangeschaft - Foto: ©Louis Fraanje

Naast de lekkere heidehoning, heeft Fransien ook nog heerlijke aardbeien en kersen aangeschaft – Foto: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Even bijpraten met mijn oude vriend Henry Kats van de Vereniging Behoud Dierenwereld Veluwe. In het midden zit zijn maatje is René Wervers, penningmeester bij de stichting en ook imker. - Foto: ©Fransien Fraanje

Even bijpraten met mijn oude vriend Henry Kats van de Vereniging Behoud Dierenwereld Veluwe. In het midden zit zijn maatje is René Wervers, penningmeester bij de stichting en ook imker. – Foto: ©Fransien Fraanje

Fransien bij de prachtige promotiewagen van Bijenhoudersvereniging 'De Vierkante Korf e.o.' - Foto: ©Louis Fraanje

Fransien bij de prachtige promotiewagen van Bijenhoudersvereniging ‘De Vierkante Korf e.o.’ – Foto: ©Louis Fraanje

***

Zomaar... tussen alle dagelijkse beslommeringen door, een kleurrijke bos bloemen... - Foto: ©Louis Fraanje

Zomaar… tussen alle dagelijkse beslommeringen door, een kleurrijke bos bloemen… – Foto: ©Louis Fraanje

Reddingsactie vlinder!

Zit er vanavond een Atalanta op het raamkozijn, heel rustig en stil in een hoekje. Fransien en ik waren natuurlijk blij verrast, dat de vlinder naar ons toe was gekomen. Heel voorzichtig liep ik naar buiten in de richting van de vlinder, maar ze vloog niet weg. Voor de zekerheid had ik wat suikerwater op mijn vinger gedaan, want mocht ze echt moe-gevlogen zijn, dan kon ze bij mij haar buikje weer vullen. En zo gebeurde het, de vlinder kwam stapje voor stapje op mijn vinger zitten, en met haar slurfje zoog ze gretig het lekkers naar binnen. Toen ze op een gegeven moment genoeg had, zat ze nog even heel stil te kijken, en… oeps daar fladderde ze weg de wijde wereld in, ons blij en gelukkig achterlatend. Wat een schitterende afsluiting van deze mooie zaterdag!

De Atalanta vlinder blijft rustig zitten op de vingertop - Foto: ©Fransien Fraanje

De Atalanta vlinder blijft rustig zitten op de vingertop – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: Zomaar wat zwerven – Deel 54

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/07/20/zomaar-wat-zwerven-deel-53/