Zomaar wat zwerven – Deel 52

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Vrijdag 9 juli 2021 – Wilgenroosjes bloeien
Overal zien we de bloeiende Wilgenroosjes staan, deze Nederlandse naam wilgenroosje is afgeleid van de gelijkenis van de bladeren met die van wilgen. En als je goed kijkt, zie je het kaboutermutsje en het wilgenblad er in, waarover een mooie sage bestaat.(zie link hieronder)
In de mooie rose of paarse vlindertjesbloem heb je zogezegd de herinnering aan de vleugeltjes van het elfje. En in de nazomer wuiven er allemaal pluisjes aan de plant; dat is de rest van de kabouterbaard.
Lees ook: Sage van het Wilgenroosje
.
Bloeiende Wilgenroosjes aan de bosrand op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Bloeiende Wilgenroosjes aan de bosrand op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Vrijdagmiddag – Jong hert en reebok in beeld 
.
Zwerven over de Hoge Veluwe blijft spannend, ook al wordt er weleens door buitenstaanders wat neerbuigend over gesproken, want niet altijd laat het wild zich zomaar zien. Maar deze middag hadden we geluk, Fransien ontdekte ver weg tussen het hoge gras een Spitser(jong hert met eerste geweitje).
.
Heel ver weg in het hoge gras stond een spitser - Foto: ©Fransien Fraanje

Heel ver weg in het hoge gras stond een spitser – Foto: ©Fransien Fraanje

Reebok smult van de bosbessen
.

Later op de middag zagen wij een reebok die lekker aan het snoepen was van de bosbessen. Een prachtig gezicht om de rood/bruine reebok zo bezig te zien tussen de groene bosbessenstruikjes. Nog mooier natuurlijk, dat Fransien dit tafereel op de gevoelige plaat kon vastleggen!

De reebok is lekker aan het smullen van de bosbessen - Foto: ©Fransien Fraanje

De reebok is lekker aan het smullen van de bosbessen – Foto: ©Fransien Fraanje

En zo worden alle struikjes bekeken of er nog wat aan zit - Foto: ©Fransien Fraanje

En zo worden alle struikjes bekeken of er nog wat aan zit – Foto: ©Fransien Fraanje

Ze zijn er weer…

De overheerlijke aardbeien, kersen, bramen en blauwe bessen zijn er weer. Dus ‘s avonds gingen de Heitrappers weer op pad en hebben bij elkaar weer zo’n kleine 33 kilometer weggetrapt op hun Harley Trapson. Onderweg even een pitstop gemaakt bij de fruitkraam op het schaatsbaantje “de Scheeveschaats” langs de Langesteeg in Bennekom.

Dit baantje is een particulier initiatief van ondernemer Cees Busser, als ik mij goed herinner ligt deze ijsbaan er vanaf 2017. Maar in de zomer kunnen we hier effe stoppen bij de fruitkraam voor de heerlijke aardbeien, kersen, bramen en blauwe bessen etc. Lekker en gezond en smakelijk in de mond!

(Autoroute) Als je vanaf Ede de Dr. W. Dreeslaan(N781) neemt tot aan de stoplichten, waar je links de Van Balverenweg op naar Bennekom kunt, moet je dus rechtsaf naar de Langesteeg, En dan ben je er vlakbij, je ziet het aan de Hollandse driekleur bij de fruitkraam!

Ze zijn er weer die heerlijke aardbeien en kersen - Foto: ©Louis Fraanje

Ze zijn er weer die heerlijke aardbeien en kersen – Foto: ©Louis Fraanje

Lekker smullen van de heerlijke Blauwe bessen – Foto: ©Louis Fraanje

Lekker smullen van de heerlijke Blauwe bessen – Foto: ©Fransien Fraanje

Lees ook: 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/07/19/zomaar-wat-zwerven-deel-52/