Het mooiste geschenk…

Het ochtendgloren…

Ooit vroeg een journalist aan mij: “Wat is uw definitie van geluk?” Waarop ik zonder meer antwoordde: “Elke morgen weer gezond op te mogen staan!”  Want dat weet je toch maar nooit, of je de volgende morgen wel weer gezond op zult staan?

Ochtendgloren boven de bossen van de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Ochtendgloren boven de bossen van de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Betrekkelijkheid

Ze zeggen niet voor niks, dat de dood heel dicht bij het leven ligt. Niets is zo betrekkelijk als het leven, vandaag ben je er nog en morgen kan het zomaar afgelopen zijn. Daar moet ik vaak aan denken, wanneer mensen soms zo gemakkelijk zeggen: “Nou, tot morgen dan, of tot volgende week, of tot volgend jaar etc.” Maar… wie zegt dat… wie beslist dat eigenlijk?
Als wij ‘s morgens opstaan, dan zeggen mijn vrouw en ik vaak tegen elkaar: “Wat mooi, we mogen weer een dag leven”.

TV-presentatrice Mirjam Bouwman luistert met belangstelling naar de verhalen - Foto: EO/Jac. Gazenbeekstichting,

TV-presentatrice Mirjam Bouwman luistert met belangstelling naar de verhalen – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting,

Verwondering

In het TV-programma van de EO televisie Geloof en een Hoop Liefde, opgenomen in Barneveld en op 26 november 2015 uitgezonden, vroeg presentatrice Mirjam Bouwman aan mij: “Maar wat betekent God dan voor u?”
Mijn antwoord: “Alles, Hij is voor mij ook een Inspirator! Ik heb altijd veel boswandelingen gedaan met volwassenen, maar ook met kinderen, en dan vertelde ik over de natuur in relatie met de Schepper van dit alles. Want… hoe je er ook tegenaan kijkt, er moet een hogere macht zijn, die dit alles bestuurt, zelfs de primitiefste volkeren wisten dat al.

Het nieuwe leven komt uit de knop.... Foto: ©Louis Fraanje

Het nieuwe leven komt uit de knop…. Foto: ©Louis Fraanje

Nieuw leven

Vooral in het voorjaar als de natuur weer tot leven komt. De lammetjes in het weiland rondspringen en jonge vogeltjes in het nest liggen. Op de maagdelijke grond ontkiemen jonge plantjes, en aan bomen en struiken zie je al die kleine knopjes ontspringen, waar dan een blaadje uit voortkomt dat zich ontvouwt. En alles op een gegeven moment weer helemaal groen is geworden.
Een ware metamorfose, want in de winter was alles kaal en leek het eigenlijk heel doods, en dan in het voorjaar komt alles weer tot leven, dat is toch geweldig, dat is toch heel bijzonder en wonderlijk!”

*********************************************************************************************************************

Hemelvaartsdag

Vandaag op donderdag 13 mei 2021, de veertigste dag na Pasen, vieren wij ‘Hemelvaartsdag’. Het is de veertigste dag na de opstanding van Jezus Christus uit het graf en tien dagen voor Pinksteren (Uitstorting van de Heilige Geest).

Prachtige avondlucht als de zon bijna achter de horizon is verdwenen op de Veluwe - Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige avondlucht als de zon bijna achter de horizon is verdwenen op de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Belofte

In de Bijbel wordt de hemelvaart van Jezus Christus beschreven in het boek ‘Handelingen van de Heilige Apostelen’ hier worden in het eerste hoofdstuk de laatste woorden van Jezus op aarde weergegeven. Hij vertelt zijn apostelen dat de Heilige Geest hen zal helpen met het vertellen van het evangelie tot aan de uiteinden van de wereld (Handelingen 1:4-8).

In Handelingen 1:9 staat: En nadat Hij dit  gezegd had, werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem  aan hun ogen. Daarna krijgen de leerlingen van Jezus de belofte dat Hij op dezelfde manier zal terugkeren (Handelingen 1:11).

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/05/13/het-mooiste-geschenk/