De natuur in met Jochem van Gelder

Jochem van Gelder en Louis Fraanje in het TV-programma “Van Gelders Grijs”

VELUWE-BARNEVELD – Landgoed Paradijs – Afgelopen donderdag  25 maart 2021 jl. is natuurliefhebber en voorzitter Louis Fraanje  ‘s morgens de natuur in geweest met Jochem van Gelder voor het TV-programma “Van Gelders Grijs” van Omroep Gelderland.

Jochem van Gelder ontmoet Louis Fraanje op Landgoed Het Paradijs in "Gelders Grijs" - Foto: ©Omroep-Gelderland

Jochem van Gelder ontmoet Louis Fraanje op Landgoed Het Paradijs in “Gelders Grijs” – Foto: ©Omroep-Gelderland

In deze aflevering gaat Jochem van Gelder langs bij de muzikanten van ‘Rocking Old School’ in Cultura in Ede, en zoekt hij daarna de rust in de natuur met Louis Fraanje. De bedoeling is dat het op 25 april om 17.20 uur zal worden uitgezonden (daarna ieder uur herhaald).

Jochem van Gelder op speurtocht in de natuur met Louis Fraanje in "Gelders Grijs" - Foto: ©Omroep-Gelderland/Fraanje

Jochem van Gelder op speurtocht in de natuur met Louis Fraanje in “Gelders Grijs” – Foto: ©Omroep-Gelderland/Fraanje

Van Gelders Grijs

Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat op bezoek bij ouderen. Naast de vele gesprekken die Jochem voert, wordt er elke week een portret gemaakt van een markante oudere en wordt er een grootouder-kleinkind-quiz gespeeld.

Jochem van Gelder komt uit Beneden-Leeuwen en is onder andere bekend van het programma Praatjesmakers van de NCRV dat hij tien jaar lang presenteerde. Daarin sprak hij met kinderen over alledaagse, maar ook bijzondere onderwerpen. Op deze wijze staan nu de Gelderse ouderen centraal.

Van Gelders Grijs wordt elke week opgenomen vanuit een andere locatie. Elke aflevering staat een andere organisatie, vereniging of woonzorgcentrum centraal.

Wekelijks zijn we op 1 plek waar ouderen samen komen. In dit vierde seizoen gingen we met een klein opnameteam op bezoek bij ouderen, het ombouwen van restaurants van verzorgingstehuizen of gemeenschapsruimtes tot studio met publiek hopen we in de toekomst weer te kunnen doen.

Wat steeds centraal staat is het gesprek, samen iets ondernemen en vooral de kwinkslag! De onderwerpen van de uitzending komen uit verhalen van ouderen zelf naar voren.

Grootouder-kleinkind quiz

In iedere uitzending speelt Jochem ook de grootouder-kleinkind quiz. Grootouder en kleinkind vormen samen een team en krijgen verschillende vragen voorgelegd. Dat levert zeer verrassende reacties op! Een ander vast onderdeel van het programma is het portretteren van een markant persoon uit de buurt. Jochem gaat naar een kleurrijke oudere toe om te kijken hoe het gaat, wat ze ondernemen, hoe zij het ouder worden ervaren. Kortom, hoe is het met…?

*****

Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs. Klik op de afbeelding om alles te bekijken…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/03/27/de-natuur-in-met-jochem-van-gelder/