Lentefietstocht over de Veluwe – Deel 5

Woensdag 2 maart 2021

EDE-RENSWOUDE –  Vandaag samen vanuit Ede een fietstochtje naar Renswoude gemaakt.  Heerlijk op ons gemak rondgekeken in het Kasteelpark van Kasteel Renswoude. Daarna zijn we via het Nederwoud weer richting huis gefietst.  Ja… de Heitrappers hadden er weer zin in en hebben genoten van het mooie Lenteweer. Bij elkaar zo’n 33 kilometer op de pedalen gestaan.

Vanaf Ede nemen we de Heremeijesteeg en zagen wij een prachtig bloemenperk vol crocussen op het gazon - Foto: ©Louis Fraanje

Op de Heremeijesteeg zagen wij een prachtig bloemenperk vol krokussen op het gazon – Foto: ©Louis Fraanje

Lente met een groot kleurenfestijn voor het huis - Foto: ©Louis Fraanje

Lente met een groot kleurenfestijn voor het huis – Foto: ©Louis Fraanje

Ook de prachtige narcissen bloeien - Foto: ©Fransien Fraanje

Ook de prachtige narcissen bloeien – Foto: ©Fransien Fraanje

Op de Meikade gaan we even langs de Biologische eierenautomaat voor de lekkerste eitjes - Foto: ©Louis Fraanje

Op de Meikade 40 gaan we even langs de Biologische eierenautomaat voor de lekkerste eitjes – Foto: ©Louis Fraanje

Een blauw tapijt van Ereprijs, als ik deze bloemetjes zie staan, dan verwar ik ze soms nog weleens met de vergeet-mij-nietjes, waarbij ik onwillekeurig terug moet denken aan het Poezie-album van mijn zus vroeger op school. Gelukkig zijn er altijd vrienden, zoals Diet de Ridder, die me bij de les houden, waarvoor dank! - Foto: ©Louis Fraanje

Een blauw tapijt van Ereprijs, als ik deze bloemetjes zie staan, dan verwar ik ze soms nog weleens met de vergeet-mij-nietjes, waarbij ik onwillekeurig terug moet denken aan het Poezie-album van mijn zus vroeger op school. Maar gelukkig zijn er altijd natuurvrienden, zoals bijvoorbeeld Diet de Ridder die ons bij de les houden, waarvoor dank! – Foto: ©Louis Fraanje

Op de Veenweg is het druk met fietsende schoolkinderen, die vanaf Ederveen naar Renswoude moeten - Foto: ©Louis Fraanje

Op de Veenweg is het druk met fietsende schoolkinderen, die vanaf Ederveen naar Renswoude moeten – Foto: ©Louis Fraanje

In het weiland waren de roeken bezig op zoek naar voedsel . Zo'n snavel... dat hakt er in, zou ik zeggen... oef!- Foto: ©Louis Fraanje

In het weiland waren de roeken bezig op zoek naar voedsel . Zo’n snavel… dat hakt er in, zou ik zeggen… oef!- Foto: ©Louis Fraanje

Lees ook: Lentefietstocht over de Veluwe – Deel 6

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/03/12/lentefietstocht-over-de-veluwe-deel-5/