Zwerftocht over de Noord-Veluwe – Deel 1

Zaterdag 20 februari 2021 

Op deze zaterdag zijn Fransien en ik via Nunspeet en Oldebroek, naar Oosterwolde en Kerkdorp geweest! Genoten van de omgeving, boerderijen, bloemen en vogels. En een bezoek gebracht aan de Algemene Begraafplaats in Oosterwolde, waar onze vrienden Henk en Marjo Vreekamp zijn begraven!

Het voormalige huis van kunstschilder Chris ten Bruggen Kate(1920-2003) en Leni ten Bruggen Kate aan de Veldweg in Nunspeet - Foto: ©Louis Fraanje

Het voormalige huis van kunstschilder Chris ten Bruggen Kate(1920-2003) en Leni ten Bruggen Kate aan de Veldweg in Nunspeet – Foto: ©Louis Fraanje

Vanaf Nunspeet rijden we over Elburgerweg op nummer 109 links van ons een prachtige boerderij met een enorme beukenboom aan de voorkant - Foto: ©Louis Fraanje

Vanaf Nunspeet rijden we over Elburgerweg op nummer 109 links van ons een prachtige boerderij met een enorme beukenboom aan de voorkant – Foto: ©Louis Fraanje

Iets dichterbij wordt het allemaal nog indrukwekkender. Langs de Zuiderzeestraatweg zie je bij veel boerderijen een 'levensboom' in het bovenlicht. Maar hier zien we echt een 'levende boom' gewoon voor het huis. Wat een enorm verschil van formaat, maar de symboliek blijft - letterlijk en figuurlijk - overeind! - Foto: ©Louis Fraanje

Iets dichterbij wordt het allemaal nog indrukwekkender. Langs de Zuiderzeestraatweg zie je bij veel boerderijen een ‘levensboom’ in het bovenlicht. Maar hier zien we echt een ‘levende boom’ gewoon voor het huis. Wat een enorm verschil van formaat, maar de symboliek blijft – letterlijk en figuurlijk – overeind! – Foto: ©Louis Fraanje

Hier rijden we het Noord-Veluwse dorp Oosterwolde binnen, met vooraan weer zo'n schitterende boerderij - Foto: ©Fransien Fraanje

Hier rijden we het Noord-Veluwse dorp Oosterwolde binnen, met weer zo’n schitterende boerderij – Foto: ©Fransien Fraanje

Op de Algemene Begraafplaats in Oosterwolde worden we verwelkomd door de vele sneeuwklokjes. Ook hier bij een oude bemoste grafsteen, die omringd wordt door de kleine bloemetjes - Foto: ©Louis Fraanje

Op de Algemene Begraafplaats in Oosterwolde worden we verwelkomd door de vele sneeuwklokjes. Ook hier bij een oude bemoste grafsteen, die omringd wordt door de kleine bloemetjes – Foto: ©Louis Fraanje

Een wirwar van takken en stengels die volop in de knoppen zit, wordt overwoekerd door het korstmos en vormt hierdoor een prachtig natuurlijk kunstwerk - Foto: ©Fransien Fraanje

Een wirwar van takken en stengels die volop in de knoppen zitten met het nieuwe leven, worden – hier en daar – overwoekerd door het korstmos. Maar… ze blijven doorgroeien en bloeien, de natuur geeft zich niet zomaar gewonnen. Wat een doorzettingsvermogen. En vormt hierdoor tegelijkertijd een prachtig natuurlijk kunstwerk – Foto: ©Fransien Fraanje

Dan staan we samen in de 'stilte' van de begraafplaats bij het graf van onze inmiddels overleden 'hechte' vrienden Henk en Marjo Vreekamp. Een moment van bezinning en overdenking, het doet ons terugdenken aan hoe het was. - Foto: ©Louis Fraanje -

Dan staan we samen in de ‘stilte’ van de begraafplaats bij het graf van onze inmiddels overleden ‘hechte’ vrienden Henk en Marjo Vreekamp. Een moment van bezinning en overdenking, het doet ons terugdenken aan hoe het was – Foto: ©Louis Fraanje –

Herinnering aan onze vrienden…

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat mijn/onze beste vriend en weggenoot Henk Vreekamp (72) op maandag 29 februari 2016 (Schrikkeljaar) om het leven kwam bij een noodlottig verkeersongeval’ in zijn woonplaats Epe.
Goed twee jaar later overleed ook onze vriendin, zijn vrouw Marjoleen Arina (Marjo) Vreekamp- Van den Berg. Zij werd geboren op 1 augustus 1941 in Amersfoort en overleed op 17 juli 2018 in Epe. En werd ook hier in Oosterwolde begraven bij haar geliefde man.
Ook hun kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden zijn in onze gedachten…

Meer over onze hechte vriendschap: de-veluwenaar.nl/…/zwijgen-bij-volle-maan…

Zwijgen bij volle maan... en toch elkaar verstaan - Foto: ©Louis Fraanje -

Zwijgen bij volle maan… en toch elkaar verstaan – Foto: ©Louis Fraanje –

Ontmoeten…

Vrienden voor het leven, dat zijn we altijd gebleven, vooral bij volle maan… dan staat de wereld even stil en komen de beelden weer voor de geest… van wat eens is geweest. We hopen elkaar ooit weer te ontmoeten, daar ergens hoog boven de sterren, om samen onze Schepper te loven!

*********************************************************************************************************************

Lees ook: Zwerftocht over de Noord-Veluwe – Deel 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/03/01/zwerftocht-over-de-noord-veluwe-deel-1/