Een winterwandeling in de laatste sneeuw

Nog heel even genieten van de laatste restjes sneeuw…

Afgelopen dinsdag 16 februari jl. hebben Fransien en ik, samen met onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg, een heerlijke wandeling door het winterse landschap van de Hoge Veluwe gemaakt.  Alhoewel de temperatuur nu flink omhoog was gegaan naar zo’n + 8 tot soms 10°Celsius,  lag er hier en daar nog best wat sneeuw. Onderweg hebben we ook nog een glimp van Hubertus en zijn maatje opgevangen, en herinneren wij ons, de prachtige ontmoeting met het kleinste vogeltje, het goudhaantje. En als afsluiter een schitterende ontmoeting met een roedel edelherten!

Fransien en Jannie genieten zichtbaar van de laatste sneeuw in het bos - Foto: ©Louis Fraanje

Fransien en Jannie genieten zichtbaar van de laatste sneeuw in het bos – Foto: ©Louis Fraanje

Bij het afdalen van de heuvels houden we elkaar goed vast, want als je onderuit gaat, ben je niet blij. Al lijkt het ook wel of wij hier de wereldberoemde Griekse ‘Sirtaki’ ( Zorba’s Dance ) van Mikis Theodorakis dansen, daar wagen wij ons maar niet aan – Foto: ©Florus van den Berg

Ergens heel ver weg tussen de bomen zien we Hubertus, met zijn maatje op de voorgrond - Foto: ©Louis Fraanje

Ergens heel ver weg tussen de bomen zien we Hubertus, met zijn maatje op de voorgrond – Foto: ©Louis Fraanje

Twee natuurvrienden staan te genieten, met op de achtergrond het huis “De Roek” op de Hoge Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

De vorige keer kwamen we hem ook al tegen, namelijk het kleinste vogeltje "Goudhaantje" - Foto: ©Louis Fraanje

De vorige keer kwamen we hem hier tegen, namelijk het kleinste vogeltje “Goudhaantje” – Foto: ©Louis Fraanje

Een warm bakkie snert... Foto: ©Florus van den Berg

Een warm bakje snert… Foto: ©Florus van den Berg

Op het Marchantplein - Foto: ©Van den Berg & Fraanje

Op het Marchantplein – Foto: ©Van den Berg & Fraanje

 

 

 

 

 

 

 

Bakje snert

Alhoewel de sneeuw van korte duur bleek te zijn, alles bij elkaar misschien een goede week, hebben wij er zeker van genoten, voor heel even en met een beetje fantasie, waanden we ons in een ‘sprookjesland’.  Met als verrassing, een ontmoeting met het grootste dier(edelhert) en het kleinste vogeltje (goudhaantje), als kers op de taart.

Daarom is het zeker niet verkeerd, om op zo’n moment gewoon samen de natuur in te trekken,  al zwervend, speurend  en genietend van de ons omringende natuur, waarbij tot slot een lekker bakje snert op het Marchantplein in het centrum van de Hoge Veluwe, niet mag ontbreken!

Op de Wildbaanweg stonden we plotseling 'oog in oog' met een roedel edelherten en ook hindes - Foto: ©Louis Fraanje

Op de Wildbaanweg stonden we plotseling ‘oog in oog’ met een roedel edelherten en ook hindes – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Toen we daarna nog even een ‘rondje’ reden over de Hoge Veluwe, hadden wij op de Wildbaanweg echt een ‘geluksmoment’, want daar stonden we plotseling ‘oog in oog’ met een roedel edelherten en ook hindes. Het grappige aan dit geheel was wel, dat je je af kunt vragen: “Wie kijkt nou naar wie?” Hier bij ons op de Veluwe zeggen ze dan: “Hie kiek oe an!”  Mooiere afsluiter van deze gezellige winterwandeling, hadden wij ons niet kunnen wensen!

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/02/19/een-winterwandeling-in-de-laatste-sneeuw/