Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 196

Het is nu echt winter, ook voor Hubertus en z’n maatje…

Op woensdag 10 februari jl. hebben wij samen met onze natuurvrienden toch weer maar eens een flinke boswandeling gemaakt op de Hoge Veluwe.  En… natuurlijk ook in de omgeving van het winterverblijf bij Hubertus wezen kijken, hoe of dat hij het maakte bij deze winterse kou.
Er lag een aardig pak sneeuw hier op de bospaden,  maar het was niet echt koud zo lekker tussen de bomen. Fransien en Jannie volgden ons op geruime afstand, ook zij genoten van het prachtige wit besneeuwde bos.

Louis en Florus in het winterse bos op de Hoge Veluwe - Foto: Fransien Fraanje

Louis en Florus in het winterse bos op de Hoge Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

Samen met z’n maatje

Na  een flinke wandeling, waarvan het laatste stuk aardig heuvelachtig is, kwamen we in de omgeving van het winterverblijf. Na enig speuren tussen de bomen door, zagen we het ons zo bekende hert Hubertus, lekker op zijn gemakje zat hij daar in de sneeuw.  En meteen achter hem z’n maatje, allebei heerlijk in de luwte van het bos te herkauwen.

Na enig speuren tussen de bomen door, zien we het ons zo bekende hert Hubertus - Foto: ©Louis Fraanje

Na enig speuren tussen de bomen door, zien we het ons zo bekende hert Hubertus en z’n maatje  – Foto: ©Louis Fraanje

Kijk daar zit Hubertus… Foto: ©Louis Fraanje

Heerlijk in de luwte van het bos – Foto: ©Florus van den Berg

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel even kijken ze allebei op, maar gaan daarna weer rustig verder met herkauwen - Foto: ©Louis Fraanje

Heel even kijken ze allebei op, maar gaan daarna weer rustig verder met herkauwen – Foto: ©Louis Fraanje

Rust

We waren blij dat Hubertus het – zo te zien – best naar zijn zin heeft. En… samen met zijn maatje dicht in de buurt, zal hij de winter wel doorkomen, dat lijdt geen twijfel.  Als men hem maar met rust laat, vooral in deze moeilijke periode, dan moet het zeker goedkomen.

Inmiddels waren Fransien en Jannie ons alvast vooruitgelopen naar de auto - Foto: ©Florus van den Berg

Inmiddels waren Fransien en Jannie ons alvast vooruitgelopen naar de auto – Foto: ©Florus van den Berg

Tenslotte

Nu we in ieder geval weten, dat hij het prima naar z’n zin heeft, hoeven wij ons verder geen zorgen te maken, zo kunnen we rustig het voorjaar afwachten, als Hubertus weer in de richting van het noordelijk deel van de Hoge Veluwe verhuisd.  Dan zullen we hem – bij gezondheid – wel weer eens tegenkomen!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 197

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/02/15/het-legendarische-hert-hubertus-deel-196/