Zomaar wat zwerven – Deel 14

Zomaar een greep uit onze fotoweek…

Zaterdag 30 januari 2021      –      Om over na te denken…

Voor velen misschien wel heel herkenbaar, vooral… als je persoonlijk ervaren hebt hoe sommige mensen met jou dingen gaan slepen. Iets afpakken wat niet van jou is, dat werkt niet. En uiteindelijk ook voor die persoon zelf niet, want het is nu eenmaal tegennatuurlijk. Want…  wat je zaait zal je oogsten, dat is de natuurwet!

De middagzon weerspiegelt in de dunne ijsvloer op de vijver - Foto: ©Louis Fraanje

De middagzon weerspiegelt in de dunne ijsvloer op de vijver – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************
Woensdag 30 januari 2019   –   Terugblik…
.
Vandaag was ik op de beurs “Jagd und Hund” in Dortmund. Daar zag ik op een stand een knots van een hertengewei, met links 18 enden en rechts 13 stuks, dat noemt men in kennerskringen een oneven-36-ender. — — Wow… ik had zoiets nog nooit eerder gezien in mijn leven! Het hert kwam van een particulier landgoed in Frankrijk. Chateau Saint Michel. Lees meer over het enorme hertengewei in Dortmund
.
Een heel apart gevoel om zo tussen die enorme stangen te staan – Foto: ©Jagd und Hund

Een heel apart gevoel om zo tussen die enorme stangen te staan – Foto: ©Jagd und Hund

*********************************************************************************************************************
Zondag 31 januari 2021
.
EDE – BENNEKOM – Aanzit vanmorgen buiten in het veld, met een temperatuur van – 4°Celcius is best wel frisjes. Maar het was allemaal niet voor niets, want… op een gegeven moment, zit ik op m’n gemak naar een sprong reeën te kijken, komen er ineens twee hazen voorbij rennen. Nou… dan ben je zo blij als een klein kind!
.
Zit je naar een sprong reeën te kijken, komen er ineens twee hazen voorbij rennen - Foto: ©Louis Fraanje

Zit je naar een sprong reeën te kijken, komen er ineens twee hazen voorbij rennen – Foto: ©Louis Fraanje

Reebok in bastgewei
.
Diezelfde morgen zagen we wat verderop nog een jonge bok met bastgewei, hij probeerde tussen het bevroren gras nog wat eetbaars te vinden.
.
De jonge reebok met bastgewei op een soort dik in het veld - Foto: ©Louis Fraanje

De jonge reebok met bastgewei op een soort dik in het veld – Foto: ©Louis Fraanje

*********************************************************************************************************************
Maandag 1 februari 2021
.
De kabouters zijn in aantocht…. want al die rode steeltjes leken net allemaal kabouters met hun rode mutsen in de sneeuw, toen we afgelopen weekend bij ons in de buurt het felgekleurde haarmos ontdekten. Eigenlijk hadden wij in de verste verte niet verwacht dat we op zo’n koude morgen aan het eind van januari, het haarmos hier tegen zouden komen. Maar wat schetst onze verbazing, juist… in een afgelegen stukje moeras stonden we ineens ‘oog in oog’ met de roodgekleurde plantjes, met rondom nog wat rijp aan de grond.
.
Al die rode steeltjes leken net allemaal kabouters met hun rode mutsen in de sneeuw - Foto: ©Louis Fraanje

Al die rode steeltjes leken net allemaal kabouters met hun rode mutsen in de sneeuw – Foto: ©Louis Fraanje

Ruig haarmos
.
Ruig haarmos is de enige haarmossoort met een witte (enigszins getande) glashaar. Ruig haarmos haal je er dus zo uit! Behalve de glashaar zijn er nog de felrode antheridiënbekers. Samen met de mooie, rode steeltjes en het harige huikje van de kapsels een fantastisch plaatje! Geliefd gezelschap zijn Grijs kronkelsteeltje en Echt zandhaarmos. Ruig haarmos is te vinden op kalkarm zand. Het is een zandbinder in zandverstuivingen.
.
Woensdag 3 februari 2021

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2021/02/04/zomaar-wat-zwerven-deel-14/