Zingende vogel stemt tot nadenken…

Teveel of tevreden?

Alles waar te voor staat is verkeerd, behalve tevreden,  misschien een oud gezegde, maar wel eentje die er toe doet, vooral in deze tijd waarin ‘consumeren’ bij veel mensen de boventoon voert.  Daaraan moest ik denken, toen ik op een keer naar het vlammende avondrood stond te kijken, en opeens het zingende vogeltje tussen de kale takken ontdekte. Wat een schitterend natuurmoment, een prachtig schouwspel waar ik zomaar plotseling geheel gratis deelgenoot van mocht zijn.

Een vogel zingt uitbundig zijn liedje bij het vlammend avondrood - Foto: ©Louis Fraanje

Een vogel zingt uitbundig zijn liedje bij het ‘vlammend’ avondrood – Foto: ©Louis Fraanje

Puur natuur

Ik ben een natuurmens en probeer met weinig tevreden zijn, ik houdt van het pure van de natuur en van het gewone volk. Ik heb er echt helemaal niks mee als mensen zich anders voordoen dan dat ze in wezen zijn. Niks geen ‘kouwe druktes’, doe maar gewoon, met beide benen op de grond, mens zijn op deze aarde, niets meer en niets minder. Het bovenstaande gezegde kreeg ik van iemand aangereikt, dus bij deze deel ik hem graag met anderen: “Focus op wat je hebt, niet op wat je mist!”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/12/24/zingende-vogel-stemt-tot-nadenken/