Zomaar wat zwerven – Deel 1

Donderdag 10 december 2020

Deze mooie ochtend hebben Fransien en ik weer samen vol bewondering staan kijken en genieten van het vlammend morgenrood boven de Veluwe. En… met een temperatuur van -1°C was dit een heerlijk begin van deze winterse decemberdag.
Daarna heerlijk samen met Fransien naar buiten het bos in en deze morgen genoten van de prachtige zonnebalken tussen de bomen door. Weer prachtig door Fransien in de lens gevangen met het zonlicht op het wit berijpte buntgras!

Op deze decembermorgen weer genoten van een vlammend morgenrood boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Op deze decembermorgen weer genoten van een vlammend morgenrood boven de Veluwe – Foto: ©Louis Fraanje

Prachtige zonnebalken tussen de bomen door. met het zonlicht op het wit berijpte buntgras - Foto: ©Fransien Fraanje

Prachtige zonnebalken tussen de bomen door. met het zonlicht op het wit berijpte buntgras – Foto: ©Fransien Fraanje

Vrijdag 11 december 2020

Het is december en het is een beetje grijze dag en dan ineens zit er een prachtige pimpelmees boven in de eikenboom, dan krijgt zo’n dag toch iets kleurrijks. En… je ziet aan de takken dat het blad er zo goed als af is, maar de nieuwe knoppen zitten er alweer in voor volgend jaar! Geweldig toch om mee te maken, de natuur blijft ons boeien en verwonderen, iedere keer weer opnieuw. Zo’n klein vogeltje geeft hoop voor de toekomst!

En dan ineens zit er een prachtige pimpelmees boven in de eikenboom - Foto: ©Louis Fraanje

En dan ineens zit er een prachtige pimpelmees boven in de eikenboom – Foto: ©Louis Fraanje

Zondag 13 december 2020

Het is vandaag de 3e adventszondag en ik laat hier een opname zien, die ik 11 jaar geleden op zondag 13 december 2009 maakte, op de betreffende foto is het ijs van een waterplas, een waar kunstwerk geworden met prachtige bevroren windveren. De temperatuur lag  die dag tussen -2 °C en 3,4 °C en was gemiddeld 0.6 °C. Er was 5,4 uur zonneschijn (69%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. (Bron KNMI).

De Advent is de tijd van voorbereiding op het Kerstfeest, het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden. Ook is het de periode van verwachting van Jezus’ wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.

Het ijs van een waterplas is een waar kunstwerk geworden met prachtige bevroren windveren - Foto: ©Louis Fraanje

Het ijs van een waterplas is een waar kunstwerk geworden met prachtige bevroren windveren – Foto: ©Louis Fraanje

______________________________________________________________________________________________________________________

De pimpelmees kreeg ook een plekje in de Barneveldse Krant!

En in de Lunterse Krant!

Lees ook: Zo maar wat zwerven – Deel 2

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/12/17/zomaar-wat-zwerven-in-december/