Mooie ontmoetingen in de Veluwse natuur…

Oog in oog met de moeflons en een pareltje in het groen…

EDE – VELUWE – Op een boswandeling niet zo ver hier uit de buurt ontdekte Fransien onlangs iets heel moois, namelijk een piepklein oranje zwammetje van hoogstens  anderhalve centimeter hoog tussen het groene mos. Dit prachtige ‘pareltje’ in het donkere bos bleek het Kleverig Koraalzwammetje te zijn, hoe mooi kan zoiets ‘kleins’ iemand bekoren. Wordt er ook niet vaak gezegd: “Het zijn de kleine dingen die het doen!” daar gaat het om!

Een piepklein oranje zwammetje van hoogstens 1,5 centimeter hoog tussen het groene mos - Foto: ©Fransien Fraanje

Een piepklein oranje zwammetje van hoogstens 1,5 centimeter hoog tussen het groene mos – Foto: ©Fransien Fraanje

Oog in oog

Op een heel andere plek van die uitgestrekte Veluwe, namelijk op het Landgoed Noorderheide, hadden wij nog een fantastisch ‘geluksmoment’.  Geheel onverwacht verschenen er aan de rand van de heide een aantal moeflons tussen de bomen.  Dat is dan natuurlijk dubbel genieten, eerst de ontdekking van het prachtige koraalzwammetje tussen het mos en dan op een ander tijdstip ‘oog in oog’ komen te staan met de moeflons.

Ineens verschenen aan de rand van de heide een aantal moeflons tussen de bomen - Foto: ©Louis Fraanje

Ineens verschenen aan de rand van de heide een aantal moeflons tussen de bomen – Foto: ©Louis Fraanje

Meegenieten

Het is toch heerlijk om zo samen  over de Veluwe te zwerven, met daarbij de kleine en grote natuurmomenten op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Met de achterliggende gedachte, dat je er anderen ook nog eens extra blij mee kunt maken, daar genieten Fransien en ik het meeste van. Vooral ook omdat wij – in verband met de coronacrisis – op dit moment geen natuurlezingen  kunnen houden, dus is het erg fijn om via deze ‘digitale’ weg heel veel mensen mee te laten genieten!

Lees ook: Moeflons op het wildspoor – Deel 10 – Slot

______________________________________________________________________________________________________________________

Het ‘pareltje’ van Fransien ook in de Barneveldse Krant.  Supertrots op mijn vrouwtje!

Een mooie waardering!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/12/05/ontmoetingen-in-de-veluwse-natuur/