Partycentrum Floor krijgt Predicaat Hofleverancier

Burgemeester René Verhulst van Ede reikt Predicaat Hofleverancier uit aan Floor in Lunteren

Dit jaar bestaat Partycentrum Floor 250 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum heeft Zijne Majesteit de Koning besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” aan deze onderneming te verlenen.

Oorkonde

Burgemeester René Verhulst heeft de oorkonde behorend bij het predicaat op 28 oktober 2020 aan de onderneming overhandigd. Het was de bedoeling om dit afgelopen september op feestelijke wijze te vieren. Maar door alle coronamaatregelen kon dat helaas niet doorgaan.

Gastvrijheid

Partycentrum Floor is gevestigd achter een karakteristieke gevel in het centrum van Lunteren. De eigenaren investeren in comfort en toegankelijkheid, daarnaast zorgen ze dat Oudhollandse gastvrijheid centraal blijft staan.

Burgemeester René Verhulst van Ede reikt Predicaat Hofleverancier uit aan de Familie Floor - Foto: ©Gemeente Ede

Burgemeester René Verhulst van Ede reikt Predicaat Hofleverancier uit aan de Familie Floor – Foto: ©Gemeente Ede

Historie

Het verhaal van Partycentrum Floor begint in het jaar 1770. De bevolking van Lunteren en omgeving bestaat in die tijd voor het grootste gedeelte uit agrariërs, die hun bruiloften op de boerderij vieren. Evert Floor ziet daar wel brood in. Hij vestigt zich in het oude postkoets-wisselstation De Roskam aan de Dorpsstraat in Lunteren. Met een eigen koets vervoert hij aanstaande echtparen en verzorgt vanuit eigen keuken de inwendige mens op de bruiloft.

Het oude Hotel Floor aan de Dorpsstraat in Lunteren - Archieffoto

Het oude Hotel Floor aan de Dorpsstraat in Lunteren – Archieffoto

Familietraditie

In 1900 besluit de familie Floor De Roskam compleet te verbouwen. De familienaam wordt bij het nieuwe pand in de gevel gemetseld. Met een hotel, café, slijterij en keuken kan de horecafamilie elke klant bedienen.

In 1991 neemt Anton Floor het partycentrum over. Hij moderniseert het bedrijf. Maar hij houdt de geschiedenis van zeven generaties Floor in ere.

Wesley Floor, de achtste generatie, heeft de focus op het nieuwe online tijdperk. Niet alleen de inwoners van Lunteren koesteren hun café Floor. Ook de toeristen vinden hun weg naar deze historische uitspanning. Een herberg met een verhaal. Waar vind je in Nederland nog een horecagelegenheid die op een lange ononderbroken familietraditie kan bogen?

Hotel Floor neemt een belangrijke plaats in de dorpsgemeenschap van Lunteren - Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Hotel Floor neemt een belangrijke plaats in de dorpsgemeenschap van Lunteren – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Maatschappelijke betekenis

Het predicaat ‘Hofleverancier’ staat onder meer voor bewezen kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming. Het symboliseert als het ware het respect, de waardering en het vertrouwen van de Vorst tegenover de begunstigde. De Koning kan het predicaat toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De bedrijven moeten daarnaast minimaal honderd jaar bestaan en van onberispelijk gedrag zijn.

Bron: Gemeente Ede

______________________________________________________________________________________________________________________

Extra van de redactie…

Zaterdag 31 oktober 2020 – LUNTEREN- Koninklijk onderscheiden worden, nou… dat verdient een ‘bloemetje’. Dus vanmorgen gewapend met een mooie bos bloemen, togen Fransien en ik vanmorgen richting Partycentrum Floor in Lunteren. Met een hartelijke felicitatie voor Anton en Bep en Wesley Floor, die helaas niet aanwezig kon zijn.

Voorzitter Louis Fraanje overhandigd de bloemen aan Bep en Anton Floor - Foto: Fransien Fraanje.

Voorzitter Louis Fraanje overhandigd de bloemen aan Bep en Anton Floor – Foto: ©Fransien Fraanje.

Donateursavonden

Al bijna 30 jaar lang, dat onze Jac. Gazenbeekstichting bestaat, vieren wij onze donateursavonden bij Floor in Lunteren. Dat was in het begin al bij vader Boet Floor en werd later voortgezet door zoon Anton, waarvan nu ook alweer zoon Wesley Floor in het voetspoor is getreden.

Hartelijk gefeliciteerd

Helaas moest dit jaar – vanwege de coronacrisis – onze jaarlijkse donateursavond geannuleerd worden, we hopen dat het volgend jaar bij gezondheid weer doorgang kan vinden.
Maar dat Floor zich nu Hofleverancier mag noemen, daar kan en mag niet zomaar aan voorbij worden gegaan, dat wilden wij graag onderstrepen met een mooie bos bloemen. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

*********************************************************************************************************************

Bekijk hieronder de uitzending van TV-Gelderland:

Klik op de tekst hieronder voor meer…

Het is waarschijnlijk een van de oudste familiebedrijven van Gelderland: Partycentrum Floor in Lunteren. Het horecabedrijf bestaat dit jaar 250 jaar.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/10/31/partycentrum-floor-krijgt-predicaat-hofleverancier/