Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 191

Hubertus komt langzaam weer op krachten…

Woensdag 14 oktober 2020 – Geluksmoment! – In de namiddag reden Fransien en ik zo tegen de klok van 5 uur over de Hoge Veluwe en plotseling zagen wij Hubertus op een weide. Na een tijdje stond hij op… rekte zich eens even flink uit… keek heel stoer voor zich uit, alhoewel zijn linkeroog dicht bleef, kon hij met de rechter alles aardig goed overzien.

Het linkeroog van Hubertus is blind – Foto: ©Louis Fraanje

Het linkeroog van Hubertus is blind – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus rekt zich eens even flink uit... – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus rekt zich eens even flink uit… – Foto: ©Louis Fraanje

Ook moet hij even gapen, al ziet het er bijna net zo uit als burlen – Foto: ©Louis Fraanje

Ook moet hij even gapen, al ziet het er bijna net zo uit als burlen – Foto: ©Louis Fraanje

Met het rechteroog kijkt hij ons heel even aan – Foto: ©Louis Fraanje

Met het rechteroog kijkt hij ons heel even aan – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Daarna ging hij weer rustig zitten, zo te zien van een afstand leek hij lichamelijk aardig goed in conditie. Een pak van ons hart, gelukkig maar. Voorlopig zal hij zich wel redden met het ene oog, we hebben dit wel vaker gezien bij herten, maar ook bij het reewild, zoiets kan soms jarenlang goed gaan. Met  zijn 9 jarige leeftijd, is hij in de kracht van zijn leven, mede ook hierom, heeft het echt totaal geen enkele zin, om nu al allerlei voorspellingen te doen over de toekomst van Hubertus.  Want… de tijd zal het ons wel leren hoe het verder met hem zal gaan!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 192

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/10/16/het-legendarische-hert-hubertus-deel-191/