Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 186

Een ‘gelauwerde’ Hubertus met een krans van beukenblad

Maandag 20 juli jl, is een dag geworden, die wij en onze natuurvrienden Florus en Jannie van den Berg en Thea van den Brink, niet gauw zullen vergeten. Het legendarische hert Hubertus was die bewuste dag zichtbaar ‘gelauwerd’.  Wij waren samen met hen een boswandeling aan het maken op de Hoge Veluwe, toen Hubertus ons tegemoet kwam wandelen, met deze bijzondere en opvallende versiering om zijn lijf heen.

Een gelauwerde Hubertus komt ons tegemoet wandelen – Foto: ©Louis Fraanje

Een gelauwerde Hubertus komt ons tegemoet wandelen – Foto: ©Louis Fraanje

Paradepaard Hubertus

Hij had een krans van beukenblad om zijn lijf, die blijkbaar was blijven hangen tijdens het ‘takkengevecht’ bij een beukenboom. Een zeer komisch en tegelijkertijd ook een heel bijzonder natuurmoment, omdat zoiets zeker geen ‘alledaagse’ situatie is. Het leek wel een soort Koninklijke decoratie voor Hubertus, het gewei is inmiddels schoongeveegd, klus is geklaard en Hubertus ziet er uit als de koning van de Hoge Veluwe.

Een gelauwerde Hubertus vervolgd zijn weg…

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

En... natuurlijk tussendoor een hapje eten van het groen – Foto: ©Louis Fraanje

En… natuurlijk tussendoor een hapje eten van het groen – Foto: ©Louis Fraanje

Ongestoord vervolgd Hubertus zijn weg over het wandelpad – Foto: ©Louis Fraanje

Ongestoord vervolgd Hubertus zijn weg over het wandelpad – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Van de vele ontmoetingen die wij en onze natuurvrienden met Hubertus hebben gehad, is dit wel  één van de mooiste en zeer zeker ook de opvallendste in al die jaren. Het leek er op of Hubertus hiermee misschien nog eens wilde benadrukken, dat hij met deze natuurlijke versiering – letterlijk en figuurlijk – het paradepaard van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is. In ieder geval kon onze dag niet meer stuk, en is deze schitterende ontmoeting, met een ‘gouden’ rand bijgeschreven in ons natuurdagboek!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 187

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Ook in de Barneveldse Krant…

En op woensdag 5 augustus 2020 in de Lunterse Krant.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/07/23/het-legendarische-hert-hubertus-deel-186/