Chris Klaasse op stap met vrijbuiter Louis Fraanje

Met een vrijbuiter de vrije natuur in…

Zoemende insecten, ritselende blaadjes, kronkelige bomen, fluitende vogels. De natuur is dé plek om je vrij te voelen. Journalist Chris Klaasse van het RDMagazine, ging een dag op stap in Kroondomein Het Loo met natuurliefhebber en vrijbuiter Louis Fraanje.

Natuurliefhebber en vrijbuiter Louis Fraanje - Foto: ©RD/Anton Dommerholt

Natuurliefhebber en vrijbuiter Louis Fraanje – Foto: ©RD/Anton Dommerholt

Moment van bezinning

Er hangt een vredige rust over de Veluwe tussen Apeldoorn en Uddel. Alsof de natuur na een roerige tijd weer op adem komt, even een moment van bezinning heeft en dankbaar geniet van het voorjaar dat achter haar ligt. En vol ontzag terugdenkt aan het seizoen waarin klein en groot, van mier tot moeflon, juichend uit de winterslaap ontwaakte. De afgelopen maanden groeide, bloeide en vermenigvuldigde al het leven. Knoppen barstten open, blad ontrolde zich. Grijs en grauw maakte plaats voor rood, groen, geel en blauw.

Lees het hele artikel: Met een vrijbuiter de vrije natuur in

*********************************************************************************************************************

Reactie van een donateur/lezer:

Geachte heer Fraanje,

Wij willen u graag laten weten met veel genoegen het interview met u in het RD magazine te hebben gelezen. Dit is de Fraanje zoals wij die kennen: hartstochtelijk liefhebber van de schoonheid der natuur en eerbied voor de Schepper van deze schone kosmos.

Met vriendelijke groeten,

O.W. Dubois & H. Dubois-Drinkwaard uit Berkenwoude

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/07/07/chris-klaasse-op-stap-met-vrijbuiter-louis-fraanje/