Prachtige wolkenluchten en een regenboog

Onthaald worden door het prachtige verbondsteken van de Schepper…

Vrijdag 5 juni 2020 – We waren nog maar net thuis van onze vakantieweek op Texel en dan om 14.10 uur betrekt de hemel en pakken zich donkere wolken samen boven de horizon. Zeer indrukwekkend om te zien echt geweldig en… die regen is ook wel heel hard nodig na alle droogte van de laatste tijd. Maar… als je vakantie hebt… is het misschien wat minder leuk, toch hebben wij van deze wolkenluchten genoten!

Donkere wolken boven de horizon, indrukwekkend om te zien en de regen is wel hard nodig – Foto: © Louis Fraanje

Het lijkt wel een soort 'twister' windhoos met die trechtervorm - Foto: © Louis Fraanje

Het lijkt wel een soort ‘twister’ windhoos met die trechtervorm – Foto: ©Louis Fraanje

Dan trekt om 18.20 uur de hemel open en ontvouwt zich een prachtige blauwe lucht met enorme wolkenpartijen boven de horizon – Foto: © Louis Fraanje

De regenboog

Meer ruimte voor de zon in het wolkendek, al blijft de regen gestaag naar beneden komen, maar even later komt er aan de andere kant ineens de regenboog haarscherp tevoorschijn boven de horizon in Ede-Zuid. Ergens in het midden zien we de toren van de Bethelkerk in Ede. Wat fantastisch toch als  je op deze manier onthaald wordt door dit prachtige verbondsteken van de Schepper aan de hemel. Wat een thuiskomst en wat een onthaal!

Ineens de regenboog haarscherp tevoorschijn boven de horizon in Ede-Zuid - Foto: ©Louis Fraanje

Ineens de regenboog haarscherp tevoorschijn boven de horizon in Ede-Zuid – Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige wolkenlucht op zondag 7 juni zo rond het middaguur - Foto: ©Louis Fraanje

Een prachtige wolkenlucht op zondag 7 juni jl. zo rond het middaguur – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Gisteren was het “Zondag voor de vervolgde kerk” ter ondersteuning van de christenen in deze wereld, die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Toen ik zo rond het middaguur naar de hemel keek, zag ik tussen de regenbuien en donkere wolken door, prachtige wolkenluchten die elkaar telkens afwisselden. Een mooi voorbeeld voor deze donkere tijden, dat er toch hoop is voor de toekomst!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/06/08/prachtige-wolkenluchten-en-een-regenboog/