Het avondrood

Inspiratie door een foto van Louis Fraanje vanuit België 

De redactie van De Veluwenaar krijgt zo af en toe een foto, filmpje en/of tekst toegezonden, dat er echt uitspringt. En niet alleen vanuit eigen land, maar ook grensoverschrijdend, in dit speciale geval kregen wij een foto toegestuurd, die ooit gemaakt was door Louis Fraanje met daarop het avondrood. De foto was voorzien van een prachtige tekst, geschreven door Patrick Bervoets uit Brasschaat in België.

Wij als redactie van de Veluwenaar, vonden het in ieder geval de moeite waard om deze foto, met daarop de prachtige tekst van Patrick een prominente plaats te geven op ons weblog!

Vogels vliegen door het avondrood - Foto: ©Louis fraanje en tekst: ©Patrick Bervoets

Vogels vliegen door het avondrood – Foto: ©Louis Fraanje en tekst: ©Patrick Bervoets

Avondrood

“Ik kom uit België en woon in Brasschaat. Ben 61 jaar en mijn hobby’s zijn natuurliefhebber, koken, muziek beluisteren, fotografie en dus poëzie. En ik jaag op schoonheid, zo ben ik uiteindelijk bij u terechtgekomen. Mijn vrouw heb ik zo ook gevonden. Zij is Zwitserse en houdt van de Nederlandse stranden (Burgh-Haamstede bv.). Ik werk voorlopig nog bij het havenbedrijf in Antwerpen, maar ga binnenkort met pensioen. Men zou kunnen zeggen, dat ik op een dag mijn vleugels spreidt, het avondrood tegemoet.

Ik heb uw prachtige foto gevonden van die zwerm vogels, gevangen in de lens, via uw website De Veluwenaar op internet. Zelf ben ik ook gefascineerd door al het moois dat de aarde ons schenkt. Elke avond op mijn terras, is dat mijn moment van de dag. Het inspireerde me tot bijgaande tekst.

Prachtig, indien u dit wenst te publiceren. Ik ben altijd op zoek naar emotionaliteit. Wat een foto vermag, een gedicht opwekt. Het bindt ons.”

Tekst: ©Patrick Bervoets uit Brasschaat in België    –   Email: PBERVOETS@outlook.be

*********************************************************************************************************************

Lees ook: Mijn geliefde hout

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/06/01/het-avondrood/