Kleurrijke hemel als natuurbeleving…

Zonsondergang en zonsopkomst in de natuur…

Woensdag 20 mei 2020 – De hele avond in het bos geweest, aangezeten bij een open plek op het reewild, veel gezien en daarover schrijf ik een andere keer meer. En toen ik om 21.25 uur terug liep naar de auto, werd ik getrakteerd op een prachtige zonsondergang, waarvan ik weer met volle teugen heb genoten . Als je goed kijkt, dan lijkt het net of er bovenin een weg al kronkelend naar de hemel gaat.
Een heerlijke afsluiter van deze aanzit-avond en ook een mooie opsteker voor de volgende morgen, dan is het Hemelvaartsdag een dag die veel voor ons betekent!

Tussen de bomen door verschijnt een prachtig avondrood - Foto: © Louis Fraanje

Tussen de bomen door verschijnt een prachtig avondrood – Foto: © Louis Fraanje

Bijzondere zonsopkomst

Donderdag 21 mei 2020 – Vanmorgen om 05.47 uur een schitterende zonsopgang boven de Veluwe. Eigenlijk best heel bijzonder, want het leek wel of er een gevleugelde persoon het licht van de opkomende zon wilde omarmen, zo mooi.

Het lijkt wel of een gevleugelde persoon het licht van de opkomende zon wilde omarmen - Foto:©Louis Fraanje

Het lijkt wel of een gevleugelde persoon het licht van de opkomende zon wilde omarmen – Foto:©Louis Fraanje

Hemelvaartsdag

Als je veel buiten in de natuur bent, kijk je ook vaak naar boven, vooral als er van die prachtige wolkenluchten verschijnen, soms helderwit of een andere keer donker, grillig en mysterieus. Maar ook als het morgenlicht aan de hemel gloort en de zon een nieuwe dag aankondigt, kan het heel bijzonder zijn net als vandaag. Dan is het voor ons dubbel feest, omdat het zoals vandaag ook Hemelvaartsdag is!

Op deze Hemelvaartsdag herdenken wij dat Jezus Christus is opgevaren naar God, Zijn Vader in de hemel, negenendertig dagen na Zijn opstanding uit de dood. De viering is onderdeel van de Paascyclus en daarin telt Hemelvaartsdag als de veertigste Paasdag.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/05/21/kleurrijke-hemel-als-natuurbeleving/