Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 179

Het gewei van Hubertus op weg naar de kroon…

Afgelopen zaterdag 16 mei jl. hadden wij weer een ontmoeting met Hubertus, het gewei groeit snel en ook de kroon is al aardig zichtbaar. Zo op het eerste gezicht lijkt het erop,  dat hij misschien wel wat meer enden op gaat zetten dan vorig jaar, maar dat zullen we vanzelf wel te weten komen.  Voorlopig is Hubertus alleen maar bezig om zich lekker vol te eten met al het weelderige groen om hem heen, want de opbouw van zo’n nieuw gewei vreet energie.

Een prachtig gezicht om Hubertus zo tussen het groen tegen te komen - Foto: ©Florus van den Berg

Een prachtig gezicht om Hubertus zo tussen het groen tegen te komen – Foto: ©Florus van den Berg

Het gewei van Hubertus groeit al aardig naar de kroon - Foto: ©Jannie van den Berg

Het gewei van Hubertus groeit al aardig naar de kroon – Foto: ©Jannie van den Berg

Groter gewei

Onvoorstelbaar, zo snel als het nieuwe gewei in een kleine drie maanden tijd gegroeid is, want op donderdag 20 februari jl. heeft Hubertus zijn gewei afgeworpen. Het opzetten van een nieuw gewei totdat het helemaal klaar is, duurt ongeveer vier tot vijf maanden maanden. Maar zoals het er nu uitziet, telt het gewei inmiddels zo’n 20 enden, of we moeten ons wel heel sterk vergissen. Dat zou dus kunnen betekenen, dat hij een groter gewei krijgt dan het vorige seizoen, toen kwam hij niet hoger dan een gelijke 18-ender. Maar het jaar daarvoor in 2018 telde het gewei 20 enden. En nog wat verder terug in de tijd, zette Hubertus in 2017 zijn grootste gewei op, hij werd toen zelfs een 22-ender!

Als hij genoeg heeft gegeten gaat hij op zoek naar een rustige plek - Foto: ©Florus van den Berg

Als hij genoeg heeft gegeten gaat hij op zoek naar een rustige plek – Foto: ©Florus van den Berg

Onverstoorbaar en ongeïnteresseerd trekt hij langs zijn bewonderaars - Foto: ©Florus van den Berg

Onverstoorbaar en ongeïnteresseerd trekt hij langs zijn bewonderaars – Foto: ©Florus van den Berg

Als een echte vrijbuiter trekt Hubertus zijn wissels door bos en veld - Foto: ©Jannie van den Berg

Als een echte vrijbuiter trekt Hubertus zijn wissels door bos en stuifzand – Foto: ©Jannie van den Berg

Bekendste hert

Als een echte vrijbuiter trekt Hubertus zijn wissels door bos en stuifzand, onverstoorbaar en  ongeïnteresseerd in al die bewonderaars en fotografen op de Hoge Veluwe, dat is ons in al die jaren ook wel duidelijk geworden, hij trekt zich totaal nergens iets van aan.
Een leuke bijkomstigheid is het,  dat we deze maand het heuglijke feit vieren, dat Hubertus inmiddels alweer 9 jaar geleden werd geboren, om precies te zijn in mei 2011. En ondertussen is hij uitgegroeid tot het bekendste hert van Nederland en van de Hoge Veluwe in het bijzonder!

Lees ook: Het legendarische hert Hubertus – Deel 180

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/05/18/het-legendarische-hert-hubertus-deel-179/