Moeflons op de vlucht – Deel 3

In de kraamkamer van de moeflons…

Een aantal dagen later zijn we weer even bij de moeflons wezen kijken, want het is en blijft een prachtig gezicht om dat kleine grut in de kudde rond te zien huppelen, daar krijg je gewoon geen genoeg van. Het is net een soort van kinderdagverblijf, maar dan anders.

Moeflon-ooi met haar lammetje in de heide – Foto: ©Louis Fraanje

Geduw en getrek

Fransien en ik genieten met volle teugen, vooral toen de moeflon-ooi haar lammetje ging zogen, dat gaat vaak gepaard met veel geduw en getrek van de kleine, maar als de ooi het eenmaal genoeg vindt beurt ze haar achterpoot op en stapt ze gewoon over de kleine heen een loopt verder.

Het lammetje wordt gezoogd onder het toeziend oog van twee moeflonrammen - Foto: ©Louis Fraanje

Het lammetje wordt gezoogd onder het toeziend oog van twee moeflonrammen – Foto: ©Louis Fraanje

In bescherming

Als iedereen aan het grazen is, zien we een lammetje vlakbij een grote moeflonram staan, tjonge dan lijkt zo’n lammetje nog kleiner, het komt maar net boven de heidestruiken uit.  En de ram laat het zich allemaal welgevallen, die maakt zich echt niet druk om de kleine. Totdat er een andere ooi op het toneel verschijnt, dan lijkt het of hij door zijn houding de kleine in bescherming wil nemen,   al valt dit achteraf allemaal wel mee.

Het lammetje komt maar net boven de heidestruiken uit - Foto: ©Louis Fraanje

Het lammetje komt maar net met zijn kopje boven de heidestruiken uit – Foto: ©Louis Fraanje

Het lijkt of hij door zijn houding de kleine in bescherming wil nemen - Foto: ©Louis Fraanje

Het lijkt of hij door zijn houding de kleine in bescherming wil nemen – Foto: ©Louis Fraanje

Een lammetje staat met zijn kopje omhoog gericht en met opgetrokken bovenlip - Foto: ©Louis Fraanje

Een lammetje staat met zijn kopje omhoog gericht en met opgetrokken bovenlip – Foto: ©Louis Fraanje

Een schitterend gezicht...

Een schitterend gezicht…

- Fotos: ©Louis Fraanje

– Foto’s: ©Louis Fraanje

 

 

 

 

 

 

Flemen

Helemaal aan de andere kant van de kudde zien we een lammetje met zijn kopje omhoog gericht staan, zijn kleine bovenlip heeft hij opgetrokken, net als de oudere rammen doen, zodat ze dan beter de geuren op kunnen snuiven. Heel grappig om dit nu bij de kleine ook te zien, maar waarom en waarvoor het gedaan wordt,  kunnen we vooralsnog niet ontdekken en blijft dus een raadsel. Misschien ontdekken we het later nog, want je weet maar nooit, dus blijven we nog een tijdje zitten.

Lees ook: Moeflons op de vlucht – Deel 4 – Slot

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/04/11/moeflons-op-de-vlucht-deel-3/