Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 176

Weerzien met Hubertus op Hoog Baarlo…

Dinsdag 7 april jl. – Zo hebben we – na lange tijd – weer eens een bezoekje gebracht aan onze grote vriend ‘Hubertus’ op Hoog Baarlo, eigenlijk is het inmiddels alweer zo’n twee maanden geleden dat we een ontmoeting met hem hadden.  Maar goed, vanmiddag was het geluk met ons en ontdekten we hem tussen de bloeiende krentenbomen. Ja… eigenlijk was het Jannie van den Berg, die samen met Florus ook in de buurt waren en op zoek naar Hubertus, die ons er op attendeerden. En zo hebben we op onderlinge afstand van elkaar, genoten van dit weerzien met Hubertus.

Hubertus op stap tussen de bloeiende krentenbomen – Foto: ©Louis Fraanje

Hubertus op stap tussen de bloeiende krentenbomen – Foto: ©Louis Fraanje

Terwijl Hubertus achterom kijkt zien we de verkleuring bij zijn rechterstang – Foto: ©Louis Fraanje

Terwijl Hubertus achterom kijkt zien we de verkleuring bij zijn rechter geweistang – Foto: ©Louis Fraanje

Nog iets dichterbij zien we de aparte verkleuring van het gewei nog duidelijker – Foto: ©Louis Fraanje

Nog iets dichterbij zien we de aparte verkleuring van het gewei nog duidelijker – Foto: ©Louis Fraanje

Geweiverkleuring

Het gewei begint zich alweer aardig te ontwikkelen en groeit snel, de basis voor zijn nieuwe koptooi is in ieder geval gelegd, of het weer een gelijke 18-ender gaat worden of anderszins, we zien wel wat het dit seizoen gaat worden, de tijd zal het leren.
Ja… en dan de verkleuring onderaan in zijn rechter geweistang, dat hebben wij wel vaker gezien vooral in de beginfase van het gewei kan dat soms erg zichtbaar zijn. Voor de opbouw van het nieuwe gewei, stroomt er veel bloed door de basthuid om het gewei te voeden, dus hooguit dat bijvoorbeeld één of ander onderliggend bloedadertje is gesprongen? Maar… voor zover het mij bekend is, kan het verder niet zoveel kwaad, het blijft gissen, ook bij deskundigen. We zullen het te zijner tijd wel beleven en… mocht er meer duidelijkheid over zijn, dan laten we het u zeker weten!

Zo'n kromme tak vormt geen belemmering voor Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

Zo’n kromme tak vormt geen belemmering voor Hubertus – Foto: ©Louis Fraanje

Ondertussen hield Hubertus wel een ‘oogje’ in het zeil – Foto: ©Louis Fraanje

Langzaam maar zeker begint het nieuwe gewei alweer aardig vorm te krijgen – Foto: ©Louis Fraanje

Langzaam maar zeker begint het nieuwe gewei alweer aardig vorm te krijgen – Foto: ©Louis Fraanje

Tenslotte

Zo konden we in alle rust genieten van Hubertus, die zich weinig aantrok van ons en heel rustig tussen de bomen en over ongevallen stammen en takken heenstapte, om zijn maag te vullen.
Lekker in het middagzonnetje met een temperatuur die boven de 20 graden Celcius uitkwam, was het goed toeven in het bos op de Hoge Veluwe.  En… hoewel het licht een beetje te fel was om echt mooie foto’s te kunnen maken, hadden we een heerlijke namiddag in de natuur!

Lees ook: Het legendarische hert “Hubertus” – Deel 177

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk ook het filmpje dat Jannie van den Berg maakte:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/04/08/het-legendarische-hert-hubertus-deel-176/