Natuurfilm =HABITAT= voltooid!

Het Nationaal Park Drentsche Aa zoals niemand het ooit zag!

De première van de film is D.V. op 29 januari 2020 in de bioscoopzaal van De Nieuwe Kolk in Assen. Vanaf 30 januari is de film daar voor het publiek te bezichtigen.

Henk en Janetta hebben hun tweede bioscoopfilm =HABITAT= voltooid! Voor deze werkelijk prachtige film trokken zij 3 jaar lang door de meest ongerepte natuur van het Nationaal Park Drentsche Aa, een van de mooiste Nederlandse nationale parken. Het resultaat is een uniek, waardevol document waar een van de best bewaarde beekdallandschappen van West-Europa zich toont als nooit tevoren.

Een avontuur

Er werd vaak gefilmd op locaties waar zelden of geen mensen mogen komen en dat maakt het zien van de film tot een avontuur waarbij de natuur van begin tot eind de hoofdrol opeist op een manier die tot ieders verbeelding zal spreken. Dieren werden soms maandenlang in hun leefomgeving gevolgd en de unieke biotoop van het gebied trekt alle registers open. Opnieuw weten Henk en Janetta als gedreven natuurfilmers met een onwaarschijnlijk oog voor detail een schat aan natuurschoon boeiend en op onnavolgbare wijze in beeld te brengen.

Bevlogen natuurfilmers Henk en Janetta Bos uit Drenthe - Foto: ©Nighthawk Productions

Bevlogen natuurfilmers Henk en Janetta Bos uit Drenthe – Foto: ©Nighthawk Productions

Huzarenstukje

Na het overweldigende succes van hun vorige film Wildernis in Drenthe was het de wens en vooral ook uitdaging om deze film over het gebied waarin ze zijn opgegroeid te maken. De productie van de film werd een waar huzarenstukje waarbij het tweetal regelmatig terug moest vallen op de onverschrokkenheid van hun karakter omdat bepaalde gebieden niet of nauwelijks te betreden waren. Datzelfde gold voor sommige dieren die een rol spelen in de film. Janetta: ‘Het was inderdaad vaak afzien. Vooral wanneer we weinig slaap kregen…en dat gebeurde nogal eens. Maar ik denk dat we de Drentse natuur nog nooit zo mooi in beeld hebben gebracht als bij =HABITAT=.

En het is natuurlijk ook fantastisch wanneer je na zo’n lange productieperiode kan zeggen dat je de film hebt kunnen maken die je vanaf het beginstadium voor ogen had. We weten eigenlijk wel zeker dat het publiek =HABITAT= zal omarmen. Door de hele sfeer van onze prachtige film waan je jezelf midden in dat mysterieuze gebied. Omgeven door een schitterende biotoop die zich vanuit alle hoeken kwetsbaar openstelt maar zich aan de andere kant ook graag in volle glorie laat zien…’

Voor meer informatie over deze nieuwe film:  https://www.henkbos.net/

______________________________________________________________________________________________________________________

Bekijk hier de trailer:

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2020/01/06/natuurfilm-habitat-voltooid/